Nálunk minden
a vasutasokról szól!

COVID-elleni védőoltás: ki veheti igénybe jövőre a két nap pótszabadságot?


Itt vannak a részletek.

COVID-elleni védőoltás: ki veheti igénybe jövőre a két nap pótszabadságot?

2022-ben azon munkavállalók két munkanap távolléti díjjal fizetett pótszabadságban részesülnek, akik a COVID-19 vírus elleni védőoltások magyarországi beadásának kezdetétől legkésőbb 2021. november 30. napjáig igazoltan védőoltást kaptak, és a munkaviszonyuk ezen napon a munkáltatóval fennáll, azonban a korábbi kötelezettségvállalás alapján nem szereztek pótszabadságra jogosultságot.

A pótszabadságra jogosultság további feltétele, hogy a COVID-19 vírus elleni védőoltás felvételét a munkavállaló legkésőbb 2021. november 30. napjáig személyesen a munkáltatói jogkörgyakorlójának hitelt érdemlően igazolja.

(Hitelt érdemlő igazolásnak minősül különösen - a védettségi igazolványon túlmenően - az oltás felvételéről az oltást végző orvos által kiállított védőoltásról szóló igazolás, vagy a koronavírus elleni védőoltást igazoló applikáció (EESZT alkalmazás) digitális magyar oltási igazolványa is.)

Alábbiakban mellékeljük a MÁV elnök-vezérigazgatója és a MÁV-Start vezérigazgatója által kiadott egyoldalú munkáltatói kötelezettségvállalást, amely kiterjeszti a COVID-19 vírus elleni védőoltás felvétele után járó pótszabadságra vonatkozó jogosultság időbeli hatályát 2021. november 30-ig.