Nálunk minden
a vasutasokról szól!

2021: a hideg őszi éjszakák ellenére még mindig akadnak olyan szolgálati helyek, ahol a fűtésért harcolni kell!


A szolnoki mozdonyjavító műhelyben dolgozó tagtársaink jelezték, hogy a gáz hősugárzók közül mindössze néhány működik. Tájékoztatást és haladéktalan intézkedést kértünk a munkáltatótól.

2021: a hideg őszi éjszakák ellenére még mindig akadnak olyan szolgálati helyek, ahol a fűtésért harcolni kell!

Egyre hűvösebb napok jönnek, és a szolnoki mozdonyjavító műhelyben működő panelek már most sem bizonyulnak elégségesnek, a javítást állítólag a forráshiány hátráltatja. A beavatottak abban bíztak, hogy nyáron megtörténik a javítás - írta a munkáltató részére Oroszi Rudolf, a VDSzSz Szolidaritás munkavédelmi szakértője. 

Felhívta a munkáltató figyelmét arra, hogy:

zárt térben könnyű fizikai munka esetén 18-20 effektív és 19-21 C fok korrigált effektív hőmérsékletet kell biztosítania a munkáltatónak a 3/2002 SzCsM-EüM együttes rendelet szerint. Ez alá csak akkor mehet zárttéri munkahelyen a hőmérséklet, ha ezt a technológia megkívánja.
Erről nálunk nincs szó és amúgy is erre a helyzetre eltérő előírások vonatkoznak. Fontos tudni, hogy a mi esetünkben az idézett hőmérsékleti értékeket többlet ruházati juttatás biztosításával sem lehet csökkenteni. 

#SZOLGÁLATIHELYŐRSÉG
Nem biztonságos? Nem működik? Cserélni kell? Elavult? Omlik? Beázott? 
Szólj nekünk, segítünk!

Számos esetben kérik segítségünket tagtársaink a munkakörülmények javítása érdekében (hiányzó mikró, rossz szék, nem megfelelő világítás, stb.), melyekre közreműködésünknek köszönhetően, a szolgálati vezető bevonásával rövid időn belül megoldást találunk.

A "Mutasd a munkahelyed!" kampány keretében a szolgalatihelyorseg@vdszsz.hu e-mail címen az elérhetőséged megadásával jelezheted is nekünk, hol milyen intézkedésekre van szükség, hová menjünk személyesen bejárásra!