Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Újfajta télikabátot, farmernadrágot és lámpát is szorgalmaz a VDSzSz Szolidaritás Kocsivizsgáló Tagozata!


Egyelőre megjósolhatatlan, mi lesz a megemelt minimálbér következménye, ugyanakkor a Tagozat üdvözítőnek tartotta, hogy kényszerszabadságolásra nem került sor a pandémia alatt.

Újfajta télikabátot, farmernadrágot és lámpát is szorgalmaz a VDSzSz Szolidaritás Kocsivizsgáló Tagozata!

Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke, Mózes Tibor, szakszervezetünk alelnöke és Dr. Gönczi Tamás, szakszervezetünk MÁV-Start társasági vezető ügyvivője a VDSzSz Szolidaritás Kocsivizsgálói Tagozatának ülésén az aktuális kérdések számbavétele során a hároméves bérmegállapodásra is kitértek, amit a Tagozat elfogadhatónak tartott. 

Az ülésen szó esett az európai vasúti tenderekről, amik a magyar vasútra, vasutasokra is hatással van. A különböző fejlesztések ugyanis meglehetősen sok létszámot váltanak ki, a tendencia mindenképp az, hogy előbb-utóbb kevesebb munkavállalónak kell tevékenykednie a vonatok mellett. Megkezdődött a Pályavasútnál a pótlékok alapbéresítése, a pótlékok alapbérbe építését szintén üdvözölte a Tagozat.

A tagozati ülésre meghívott területi oktató tájékoztatót tartott az aktuális vizsgákról is.

Bráda Ferenc tagtársunk beszámolt a munkavédelmi bizottságban történtekről. A tagozat szorgalmazza a kocsivizsgálók számára újfajta télikabát bevezetését, ami azért lenne praktikus, mivel esőkabát is van benne, elemeire szerelhető, és kiváltaná a védőmellényt.

A tagozati ülésen elhangzott az a kocsivizsgáló társadalomban felmerült igény, hogy a mozdonyvezetőkhöz hasonló farmernadrágot rendszeresítsen a munkáltató. Ugyancsak felmerült a kocsivizsgáló-lámpák cseréje is: az akkus, nehéz, nagyméretű lámpa műanyag burkolatú, könnyen összetörik, a kocsivizsgálók többsége kis méretű lámpát használ munkája során, amit a Tagozat álláspontja szerint rendszeresíteni kellene.

A résztvevők elfogadták a Tagozat 2020. évi költségvetését, illetve a 2021. évi tervezetet.

Fotók: Ábrahám László

Galéria