Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Alapbéresül a tolatásvezetői tevékenységet ellátók alapbér-kiegészítése


Szakszervezetünk elkötelezett többek között az alapbér-kiegészítések, egyes pótlékok alapbéresítése mellett, így ismét előre léptünk: 37.000 forinttal beépül az alapbérbe a tolatásvezetői tevékenységet végzők alapbér-kiegészítése!

Alapbéresül a tolatásvezetői tevékenységet ellátók alapbér-kiegészítése

A határozott idejű bérintézkedésként egyes szolgálati helyeken tolatásvezetői tevékenységet ellátóknak járó 4.000 Ft/szolgálat alapbér-kiegészítés nem képzett pótlékalapot. A 2021. október elsejei állapotnak megfelelően a 4.000 Ft/szolgálat összegű alapbér-kiegészítés alapbéresítése összesen 163 munkavállalót érint.

Havi átlagos 12 szolgálat esetén a 4.000 Ft-os alapbér-kiegészítés (48.000.- Ft) 37.000 Ft-os bérfejlesztéssel történő kiváltásával az alábbiak szerint alakul a munkavállalók havi jövedelme (az alapbéresítés folytán növekszik a pótlékalap).

A munkáltató tájékoztatása szerint 4.000 Ft/szolgálat összegű alapbér-kiegészítés alapbérbe történő beépítésének további pozitív hatásai a munkavállalókra:

  • az alapbéresítés határozatlan időre szól, „biztos” és előre tervezhető;
  • a megemelt alapbérre lesz érvényes a 2022. évi bérfejlesztés a jelenlegi határozott idejű alapbér-kiegészítéshez képest.
  • a pénztári befizetésekre is jótékony hatással van, hiszen a megemelt alapbérrel a munkáltatói tagdíjhozzájárulás mértéke is emelkedik.