Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Korrekciót kezdeményeztünk az oltási pótszabadságra jogosultak esetében, a munkáltató végrehajtotta!


Megtörténhetett ugyanis, hogy valaki beoltatta magát június 15-ig, ennek ellenére mégsem kapta meg az oltást igazoló védettségi igazolványát. Erre Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke hívta fel Steininger Zsolt, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese figyelmét. 

Korrekciót kezdeményeztünk az oltási pótszabadságra jogosultak esetében, a munkáltató végrehajtotta!

Közbenjárásunkra a MÁV az alábbi egyértelműsítő rendelkezést adta ki a munkahelyi vezetők részére:

Az oltási pótszabadság célja elismerni mindazon munkatársaink felelősségteljes döntését, akik vállalták a Covid-19 vírus elleni védőoltás valamelyikének felvételét. A 2021. július 5-én küldött tájékoztató levél alapján a pótszabadságra való jogosultság egyik feltétele az oltás felvételét igazoló védettségi igazolvány bemutatása.

Tekintettel arra, hogy előfordulhat, hogy valaki a június 15-ig megtörtént oltakozás ellenére sem kapta meg az oltást igazoló védettségi igazolványát, annak hiánya esetén az oltás felvételének bizonyítására az oltást végző orvos által kiállított, védőoltásról szóló igazolás, vagy a koronavírus elleni védőoltást igazoló applikáció (EESZT alkalmazás) digitális magyar oltási igazolványa is elfogadható (az oltás időpontjának legkésőbbi dátuma ezekben az esetekben is 2021. június 15.)