Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Munkáltatói tájékoztató iskolalátogatási igazolások leadási határidejéről


A munkáltató felhívja az érintett munkavállalók figyelmét, hogy valamennyi 18 és 25 életév közötti, középiskolai vagy felsőfokú nappali tanulmányokat folytató gyermekek esetében idén is szükséges a jogosult nevére kiállított iskolalátogatási igazolások leadása, amelynek határideje: 2021. október 22.

Az utazási igazolványok igényléséről és használatáról szóló társasági utasítások alapján a 18 és 25 év közötti igényjogosult gyermekek nappali tagozatos (közép- vagy felsősfokú tanulmányok esetében is) tanulói jogviszonyát a jogszerző munkáltatója – október 31-ig, ill. követő év március 31-ig – köteles évente kétszer ellenőrizni az adott iskolai félév megkezdésétől számított két hónapon belül a bemutatott iskolalátogatási/hallgatói jogviszony igazolások alapján.

Figyelem! A 25. életévét betöltött gyermek (a tartósan beteg gyermek kivételével) utazási igazolványra akkor sem jogosult, ha nappali tagozaton tanulmányokat folytat!

A munkáltató továbbá felhívja az érintett munkavállalók figyelmét, hogy a fentiekre való tekintettel a 18. és 25. életév közötti igényjogosult (minden olyan gyerek, aki a 18. évét 2021. október 31-ig betölti), középiskolai és felsőfokú nappali tanulmányokat folytató gyermek nevére kiállított iskolalátogatási igazolások beérkezési határideje: 2021. október 22.

A 2021. szeptember 1. után kiállított igazolásokat a Humán ügyfélszolgálati irodában kérik leadni. Amennyiben az iskolalátogatási igazolás a fenti határidőig nem érkezik meg a Humán Szolgáltatáshoz, az igényjogosult gyermek nem kerül bele az érvényesítési listába, így az utazási igazolványt a MÁV-Start Zrt. automatikusan letiltja.