Nálunk minden
a vasutasokról szól!

RCH, Ferencváros: megállapodás született az alapbérkiegészítésről


Létrejött a megállapodás az RCH-nál a Budapest Ferencváros kirendeltség területén kocsivizsgálati tevékenység keretében foglalkoztatottak foglalkoztatásával, illetve díjazásával kapcsolatban: havi bruttó 70 ezer forint alapbér-kiegészítésben részesülnek az érintett munkavállalók. 

RCH, Ferencváros: megállapodás született az alapbérkiegészítésről

Mivel az RCH fuvarozási teljesítményének közel 70%-át továbbra is Bp-Ferencvároson fut keresztül, a munkáltató a versenytársak paici jelenléte miatt is a kocsvizsgálói illetve árukezelő kocsivizsgálói munkakörökben alapbérkiegészítést biztosít határozott időtartamra, 2021. szeptembertől 2022. augusztus végéig 

  • a hiányzó technológiai létszám azonnali feltöltése,
  • a rendkívüli munkaidőráfordítás csökkentése,
  • a munkavállalók megtartása és az érintett munkavállalók munkájának elismerése érdekében.

A kifizetés nem automatikusan történik, az alapbérkiegészítés feltétele, hogy az érintett munkavállalói kör legalább 95%-a 24 hónapos hűségidő vállalásáról írjon alá szándéknyilatkozatot, aminek egy évig teljesülne is kell. 

Az RCH többek között vállalta, hogy a megállapodás hatálya alatt a területi üzemeltetési központok érintett munkaköreiben folyamatosan figyelemmel kíséri az egyes szervezeti egységek adott időszakra vonatkozó teljesítmény, valamint az ahhoz kapcsolódó rendkívüli munkaidő felhasználásra, ill. fluktuációra vonatkozó adatait, és megfelelő indokoltság esetén javaslatot tesz a jelen megállapodásban foglaltak bevezetésére, alkalmazásának kiterjesztésére.

A megállapodás kritikus helyzetet orvosol. Ferencvárosban ugyanez a megoldás három éve is működött: akkor hasonló pótlékrendszerrel sikerül elejét venni az elvándorlásnak. Azóta viszont sokat romlott a helyzet: három éve ugyanis ugyanezen a szolgálati helyen 82-en voltak, ezzel szemben jelenleg 52-en dolgoznak itt. 

Letölthető dokumentumok:

SKM_C25821090909040.pdf