Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Tiborszállás: a hagyomány folytatódik!


Idén a 71. vasutasnap alkalmából immáron nyolcadik alkalommal rendezte meg a VDSzSz Szolidaritás MÁV-Start Vezérigazgatósági Alapszervezet a tiborszállási vasutas hetet.

Tiborszállás: a hagyomány folytatódik!

A nulladik napon megérkezett a disznóvágásban segédkező "keménymag". Ez már egy csapatnévvé forrta ki magát. Vacsorára szalonnasütés volt a program.

Az első nap disznóvágással kezdődött. Reggelire hagymásvér, vacsorára sülthús volt a menü. Napközben készült tepertő és abárolt szalonna is. A gyerekek szórakozására medence állt rendelkezésre, labdajátékokkal, karaokéval és játékos feladatokkal szórakoztattuk tagtársainkat.

Minden évben szeretettel hívjuk meg nyugdíjas tagtársainkat is, akik - ha egészségük engedi - szeretettel jönnek vissza közénk.

Második nap csülökpörkölt krumplival és uborkasaláta volt a menü. Az idei évben Bán Tamás tagtársunk nyugdíjba vonult, így vacsora előtt neki kedveskedtünk egy kis meglepetéssel. Vacsora után az idei évben is Fekete Gergő szolgáltatta az élő zenét, de mielőtt megkezdődött a fergeteges mulatság, a házigazda (Hiripi Sándor) és négy tagtársunk meglepetés nyitótánccal szolgált: előadták a Jerusalema tiborszállási vasutasnapi táncot.

Pénteken Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás érdekvédelmi alelnöke és Dr. Gönczi Tamás, a VDSzSz Szolidaritás MÁV-Start társasági vezető ügyvivője is csatlakozott rendezvényünkhöz. A vacsora babgulyás és csörögefánk volt, a péntek esti, hajnalig tartó mulatsághoz Jakab János szolgáltatta a zenét.

A szombat délelőtt a pihenésről szólt, közben készült a húsleves és a töltöttkáposzta is. A napot pedig hússütéssel és kötetlen vidám beszélgetéssel zártuk. Vasárnap reggel a házigazda felesége várt minket frissen sült rántotthússal és zöldségekkel, majd ezek elfogyasztása után eljött a búcsú ideje.

Kondás Róbert

Galéria