Nálunk minden
a vasutasokról szól!

TEB-tagozat: új elemmel egészültek ki KSZ-módosítási javaslataink!


Az új javaslat érkezett a gépkocsivezetési pótlék emelése érdekében, a korábbi javaslatokat természetesen továbbra is fenntartjuk.

TEB-tagozat: új elemmel egészültek ki KSZ-módosítási javaslataink!

KSZ-módosítási javaslatok fontossági sorrendben, illetve csoportosítva:

1. A vasúti alaptevékenységgel kapcsolatos egyes munkakörökre egészségileg alkalmatlanná vált munkavállalók munkabérének megállapítása (KSz. 46. §)

Indokolás: A tavalyi tárgyalások során együttműködési megállapodásban kívánta az ügyet szabályozni a munkáltató, ami nem jött létre, így ragaszkodunk a KSz-ben való szabályozáshoz.

2. A készenléttel kapcsolatos csomag, ezen belül a nagy óraszámban (1000 óra felett) teljesített rendelkezésre állás díjazásának drasztikus emelése. 

Indokolás: Több szolgálati helyünkön kollégáink már júniusban  meghaladták az 1000 óra rendelkezésre állást, ami tarthatatlan! A munkáltatónak nincs megoldási javaslata, ezért a díjazás emelésével kell rávenni a "gondolkodásra".

3. Munkaközi szünet

Indokolás: A szakszolgálatnál a Tram-Train indulásával már a szegedi területen is fordulószolgálatot vezettek be, így a módosító javaslat egyre több kollégánkat érintheti.

4. A gépkocsivezetés

Indokolás: Több éves megoldatlan probléma, illetve betarthatatlan KSz. rendelkezés a pihenőidőre vonatkozóan. A gk. vezetési pótlék 11 forintra emelése új javaslat.

A javaslatokat természetesen a TEB-tagozat értékeli és dolgozza ki, nemrég az alábbi levelet kaptuk egyik távközlős tagtársunktól a javaslatok kapcsán:

Teljes mértékben támogatom a javaslatokat...reméljük elfogadásra kerül belőle minél több pont! Mellékesen a leterheltségről: Egyszerűen már a fizikai kimerültség határán vannak egyesek –többek közt én is- nem igaz hogy nem lehet fiatalokat felvenni egy szakaszra. Mi is most már csak hárman vagyunk ugyan is az egyik kollega strókot kapott/ 63 évesen/. A másik két kollega is 62+os  rengeteg hibánk van főleg légvezetékes jellegű plusz a szakközegeket is biztosítani kell....éssss még [nekik állt feljebb] hogy nincsen kivéve a szabadság időarányosan...felháborító!!! Ezek tényleg azt akarják hogy itt essünk össze a sínek között!???