Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Vörös kód: javaslatunkra a Déli pénztárában már fehér pamutpólóban dolgozhatnak a személypénztárosok


Lóczi Csaba TSZVI-igazgató válaszában egyúttal hangsúlyozta, hogy a személypénztárosok éljenek a nemzetközi pénztárban óránként biztosított 10 perc pihenőidővel, valamint a munkaközi szünet nemzetközi pénztárban történő eltöltésével.

Vörös kód: javaslatunkra a Déli pénztárában már fehér pamutpólóban dolgozhatnak a személypénztárosok

A hideg és a meleg időjárás miatt évek óta gondok vannak Déli pályaudvaron a személypénztárban. Mivel műszakilag nem lehet megoldani a levegő megfelelő hőmérsékletre történő hűtését, a rendkívüli kánikulában elviselhetetlen a meleg a pénztári fülkékben. Emiatt Bernát Beatrix, Budapesti területi vezető ügyvivő kezdeményezte Lóczi Csaba TSZVI-igazgatónál, hogy engedélyezze az alábbiakat a tikkasztó hőség idejére:

  • információink szerint a nemzetközi pénztárban 5 pénztárat tudnának működtetni, viszont a "nemzetközis" kollégák közül egy szolgálatban 2 főt osztanak be. Javasoltuk, hogy a fennmaradó három üres hely átmenetileg belföldi személypénztárként működjön.
  • a pénztáros kolléganők munkaruházatában a fehér blúz anyaga nem biztosít megfelelő szellőzést és nincs jó nedvszívó képessége. Többek között kezdeményeztük, hogy engedélyezzék részükre saját fehér színű pamut pólót viselését.

Lóczi Csaba, Budapesti TSZVI-igazgató válaszában biztosított arról, hogy javaslatunkra engedélyezi a belföldi pénztárban szolgálatot teljesítő munkavállalók részére saját fehér színű - minta nélküli, rövid ujjú - pamut póló viselését a kánikula idején, egyúttal a céges kendő viselésétől is eltekintett. Mint jelezte, megvizsgálja javaslatunkat, és további megoldási lehetőséget is próbál keresni a helyzet kezelésére.

Szerinte ugyanis a belföldi pénztárból 3 fő nemzetközi pénztárba történő átköltöztetése csak részleges megoldást jelentene a kialakult problémára, mert a 3 fő nem elegendő az elvárt rendelkezésre állás biztosítására még az ügyfélszolgálattal együtt sem. A TSZVI-igazgató egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a munkavállalók

addig is éljenek a nemzetközi pénztárban óránként biztosított 10 perc pihenő idővel, valamint a munkaközi szünet nemzetközi pénztárban történő eltöltésével.