Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Júliusi egyszeri kifizetés: itt vannak a részletek!


Július 20-án kerül sor a kifizetésre, de mi a teendőd, mikor kell nyilatkoznod?

Júliusi egyszeri kifizetés: itt vannak a részletek!

A június 25-én létrejött bérmegállapodás értelmében két eset lehetséges.

  • Amennyiben nem nyilatkozol, úgy a munkáltató 2021. július 20-án nettó 200.000 Ft értékben tölti fel a SZÉP Kártya szállás alszámláját. Ha tehát a juttatást teljes egészében SZÉP kártya Szállás alszámlára kéred, nincs további teendőd, nem kell erről külön nyilatkozatot tenned. Minden más esetben nyilatkozni szükséges. 
  • Az elektronikus nyilatkozatban rendelkezhetsz arról, hogy a munkáltató
    a) bruttó 200.000 Ft-ot utaljon a bankszámládra, VAGY
    b) bruttó 100.000 Ft-ot utaljon a bankszámládra, és emellett nettó 100.000 Ft-tal töltse fel a SZÉP Kártya szállás alszámládat. 

Ha a fentieknek megfelelően az egyszeri juttatást pénzben, vagy részben pénzben és részben SZÉP Kártya juttatás formájában kéred, arról az alábbi linken nyilatkozhatsz:

https://kerdoiv.mavcsoport.hu/nyilatkozat

Az elektronikus nyilatkozat bármilyen interneteléréssel rendelkező (nem csak MÁV-hálózatba kötött) számítógépen vagy mobiltelefonon kitölthető 2021. június 26. és 2021. július 10. között, a hét bármely napján, 0-24 óráig.
A nyilatkozattételhez szükség lesz a törzsszámodra és a 2021. május havi bérjegyzékén szereplő egyéni kódodra, amely a „JÁRANDÓSÁGOK” blokk felett „EK:” megnevezés után tálalható meg.
Amennyiben az elektronikus nyilatkozat leadásához segítségre van szükséged vagy az egyéni kódod bármilyen okból nem áll rendelkezésére, fordulj a Humán Ügyfélszolgálati iroda munkatársaihoz.

Fontos, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya egyes alszámláin rendelkezésre álló összeg 2021. december 31-ig valamennyi SZÉP kártya juttatással igénybe vehető szolgáltatás megfizetésére felhasználható. Ez azt jelenti, hogy év végéig az egyes „zsebek” átjárhatók, bármelyik alszámláról fizethetők a jogszabály szerint szálláshely-, vendéglátás-, vagy szabadidős tevékenységi körbe tartozó szolgáltatások.