Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Folytatódnak az online kurzusok!


Május 11-én és 13-án!

Folytatódnak az online kurzusok!

A GINOP-projektek szerves részét képezi az online munkaerőpiaci tanácsadás, melyben – országosan is ismert – humánszakemberek személyesen állnak a virtuális térben, a projektbe bevont, illetve (korlátozott körben) az érdeklődő közlekedési alkalmazottak rendelkezésére.

Az online munkaerőpiaci tanácsadás az alábbi platformon érhető el:
Microsoft Teams meeting

PROGRAMOK:

2021. május 11. 10.00-12.00
Önkéntes Nyugdíjpénztár
Előadó: Deák Zoltán, Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztár
Csatlakozás a számítógépén vagy a mobilalkalmazásban
Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz ⇾

2021. május 11. 15.00-17.00
Jogi tanácsadás
Előadó: dr. Balczer Balázs, jogtanácsos, Vasutasok Szakszervezete
Csatlakozás a számítógépén vagy a mobilalkalmazásban
Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz ⇾

2021. május 13. 10.00-12.00
Nyugdíj tanácsadás
Előadó: dr. Farkas András nyugdíjszakértő, nyugdijguru.hu
Csatlakozás a számítógépén vagy a mobilalkalmazásban
Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz ⇾

2021. május 13. 15.00-17.00
Munkabalesetekkel, munkavédelemmel kapcsolatos tanácsadás
Előadó: dr. Nagy Marcell, igazságügyi foglalkozás-orvostan szakértő
Csatlakozás a számítógépén vagy a mobilalkalmazásban
Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz ⇾


Háttér:

A Kormány a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célozva, továbbá a szociális partnerek szerepvállalásának erősítése érdekében tematikus projekteket hirdetett meg a szociális partnerek számára (GINOP-5.3.5-18).

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, a Vasutasok Szakszervezete, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Stratégiai Társaságok Országos Szövetsége által alkotott konzorcium arra vállalkozott, hogy az aktuális foglalkoztatási kihívások (a fiatal munkavállalók helyzete, a munkaerőhiány lehetséges kezelése és a foglalkoztatást érintő változásokra történő felkészülés) kezelése érdekében együttműködik és javaslattételi csomagot dolgoz ki.

A projektek fő célkitűzése olyan kutatások elvégzése, illetve ennek eredményeként, olyan megoldási javaslatok kidolgozása, amik segíthetik a közlekedési vállalatok humán tevékenységét, ennek eredményeként mindenekelőtt munkaerő vonzó és -megtartó képességük, illetve alkalmazkodóképességük fokozását.

A projekt szerves részét képezi ezzel egyidejűleg a munkavállalók felkészítése is, mely során online tanácsadás, tájékoztató rendezvények szervezése, hírlevelek és kiadványok elkészítése, továbbá pilot programok megvalósítására kerül sor.

Április második hetével indult az online munkaerőpiaci tanácsadás, melyben – országosan is ismert – humánszakemberek személyesen állnak a virtuális térben, a projektbe bevont, illetve (korlátozott körben) az érdeklődő közlekedési alkalmazottak rendelkezésére.

Hetente két napon összesen 36 alkalommal kerül sor ezekre az online tanácsadásokra, melyet a szervezők folyamatosan, a konkrét programok és tanácsadók megnevezésével hirdetnek meg.

A tematika – a teljesség igénye nélkül – azokra a munkavállalókat foglalkoztató foglalkoztatási kérdésekre terjed ki, mint a közlekedési szituációk kockázati tényezői (ideértve a pszichoszociális és egyéb kockázatokat és veszélyeket, az ezzel járó munkajogi felelősséget), a biztosítási jogviszony releváns összefüggései, a képzési rendszerek bemutatása, illetve ennek lehetőségei.

Ezzel együtt lehetőség lesz továbbá az aktuális munkajogi (munkaidő, pihenőidő), adózási kérdésekre is választ kapni, továbbá érintjük az öngondoskodás és a munkabiztonság (egészségmegőrzés és foglakozás-egészségügy) területét is.

A projektekkel kapcsolatos tevékenységről az OrientPress Hírügynökség mint a konzorcium kommunikációs partnere, folyamatosan küld hírleveleket, melyeket honlapunkon is közzéteszünk.

Letölthető dokumentumok:

Majus_11_13.pdf