Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Haladéktalanul meg kell kezdeni a bértárgyalásokat, VÉT-ülés összehívását kezdeményeztük több szakszervezettel közösen!


Az aláírók Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója részére nyomatékosították: elfogadhatatlan, hogy a közfeladatok ellátásában kiemelkedő szerepet vállaló vasutas dolgozók az elmaradt bérfejlesztések miatt hónapok óta reálbércsökkenést kénytelen elszenvedni.

Haladéktalanul meg kell kezdeni a bértárgyalásokat, VÉT-ülés összehívását kezdeményeztük több szakszervezettel közösen!

A vasutas munkavállalók hónapok óta várják, hogy megismerjék a Munkáltató idei bérfejlesztésre, javadalmazásra vonatkozó elképzeléseit és a szakszervezetek által megfogalmazott javaslatokkal kapcsolatos munkaadói álláspontot. A vasúti közlekedés a járvány ideje alatt – köszönhetően a vasutasok áldozatos, példamutató munkájának – is folyamatosan biztosította az ország működőképességét és hozzájárult a járvány elleni védekezés sikerességéhez.

Elfogadhatatlan számunkra, hogy a közfeladatok ellátásában kiemelkedő szerepet vállaló vasutas dolgozók az elmaradt bérfejlesztések miatt hónapok óta reálbércsökkenést kénytelenek elszenvedni!

Álláspontunk szerint haladéktalanul meg kell kezdeni a MÁV-csoportra vonatkozó érdemi bértárgyalásokat, így ezúton kezdeményeztük a MÁV csoportszintű VÉT ülésének összehívását a munkavállalók 2021. évi javadalmazási kérdéseinek egyeztetésére.

Letölthető dokumentumok:

VÉT ülés kezdeményezése 2021_5hó.pdf