Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Lejáró SZÉP-Kártya egyenleg: a veszélyhelyzetet követően lesz még nagyjából két hónap a Széchenyi Pihenő Kártyán lévő régebbi egyenleg elköltésére!


Ez különösen a szálláshely és szabadidő alszámlákat érintette, hiszen az elfogadóhelyek nagyrészt zárva vannak, vagy nem fogadnak pihenni, felfrissülni érkező vendégeket.

Az elmúlt időszakban több kártyabirtokosnak is fejtörést okozhatott a Széchenyi Pihenő Kártyán lévő egyenlegek felhasználása. Különösen érintette ez a szálláshely és szabadidő alszámlákat, hiszen az elfogadóhelyek nagyrészt zárva vannak – idézi a Világgazdaság a Cafeteria TREND közleményét.

A Széchenyi Pihenő Kártyánál a feltöltést követő második év május 31. után a szolgáltató az ilyen régebbi egyenleg terhére maximum havi 3 százalék költséget érvényesíthet

– emlékeztet Fata László juttatási szakértő.

A közlemény szerint

azoknak érdemes különösen figyelni az idén, akik a 2019-es feltöltéseiket még nem használták fel teljesen.

Március 28-án hatályba lépett egy új kormányrendelet, mely szerint

a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig a pénzforgalmi szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya juttatásként átutalt, fel nem használt pénzeszköz erejéig és annak terhére a munkavállalóval szemben ilyen fenti díjat nem számíthat fel.

Így a veszélyhelyzetet követően lesz még nagyjából két hónapja az érintetteknek, hogy elköltsék a Széchenyi Pihenő Kártyán lévő régebbi egyenlegüket.

Forrás: vg.hu