Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Hatodik körben megkezdődik a MÁV-Volán csoport munkavállalóinak oltása!


"Hatodik körben" megkezdődik az egyes kritikus infrastruktúrába tartozó szolgáltatók és vállalatok dolgozóinak – köztük a MÁV-Volán csoport munkavállalóinak oltása – jelentette be Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Nemrég a VDSzSz Szolidaritás kezdeményezte azon vasutas munkavállalók előrébb sorolását az oltási tervben, akik önkéntes nyilatkozattétel alapján regisztráltak az oltáshoz jutás érdekében!

Hatodik körben megkezdődik a MÁV-Volán csoport munkavállalóinak oltása!

Mint Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke fogalmazott Dr. Pintér Sándor belügyminiszterhez és Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterhez címzett levelében, szakszervezetünk aggódva követi a koronavírus járvány okozta megbetegedések erőteljesen romló tendenciáit országosan illetve a vasúti ágazatban egyaránt. A tavalyi évhez képest idén a vasutasok egyre növekvő számban fertőződnek meg, többször úgy, hogy fertőzési gócok alakulnak ki az egyes szolgálati helyeken, nagyobb rizikófaktort okozva ezzel az ott dolgozóknak. Az elmúlt hetekben több területen is ehhez hasonló, kritikus állapotok alakultak ki, így többek között a budapesti M2-es metróvonalon is: félő volt, hogy a metróközlekedés fenntartásához szükséges személyzet kiállítására a tömeges megbetegedések miatt nem lesz lehetőség.

Fentiek miatt a VDSzSz Szolidaritás kezdeményezte, hogy az Operatív Törzs, az oltási terv módosításával vagy operatív intézkedésével biztosítsa az oltakozás lehetőségét azon vasutasok számára, akik önkéntes nyilatkozattétel alapján regisztráltak az oltáshoz jutás érdekében! Felhívtuk az Operatív Törzs figyelmét arra, hogy számos országban a közlekedésben dolgozók – részben a közfeladat ellátása, részben az utasokkal történő tömeges találkozás miatt – prioritást élveznek az oltási tervben. Hivatkoztunk Ausztriára, ahol az eredeti oltási terv szerint a második fázisban oltandók körébe kerültek a közlekedésben dolgozók.

Letölthető dokumentumok:

Levél_az_Operatív_Törzsnek.pdf