Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Visszamenőleges hatállyal jár az ösztönző azoknak, akik 60 órát meghaladó Tram-Train képzéseken vettek részt!


Sikeres vizsgát tett tagtársaink részére a vizsgaösztönző juttatás mielőbbi kifizetését kezdeményeztük!

Visszamenőleges hatállyal jár az ösztönző azoknak, akik 60 órát meghaladó Tram-Train képzéseken vettek részt!

Bár az ösztönzőről szóló megállapodásban az érintett vizsgák tételesen nem szerepelnek, attól még hatósági vizsgák. Több tagtársunk is részt vett Tram-Traim (Vasútvillamos) forgalmi-pálya diszpécsere valamint az egyszerűsített forgalmi-pálya szakszolgálat tanfolyamon, majd sikeres vizsgát tett. Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke Steininger Zsolt, a MÁV humánerőforrás vezérigazgató-helyetteséhez és Béres Barna pályavasúti főigazgatóhoz fordult az ösztönző kifizetése érdekében, amivel a munkáltató egyetértett. A MÁV humánerőforrás vezérigazgató-helyettese megerősítette a Tram-Train tanfolyamokra vonatkozó hatósági alaptanfolyamokon sikeres vizsgát tett munkavállalók ösztönzésével kapcsolatban, hogy

az alapképzések vonatkozásában a 35410/2020/MÁV rendelkezés az irányadó. Ezen rendelkezés eredményeként a MÁV Zrt. 2020. október 27-től a hatósági tanfolyami eredményesség támogatása érdekében alkalmazott motivációs szabályzatát kiterjesztette – visszamenőleges hatállyal – azokra a Tram-Train képzésekre, amelyek óraszáma meghaladja a 60 órát.

A vezérigazgató-helyettes válaszában egyúttal jelezte, hogy az időszakos vizsgák utáni juttatásra vonatkozó, a MÁV Zrt. 19/2011. (V. 10.) NFM rendelet szerinti időszakos vizsgákat ösztönző rendszeréről szóló, érdekképviseletekkel kötött megállapodás – az erre vonatkozó, 35071/2020/MÁV számú megállapodás alapján – 2023. december 31-ig meghosszabbításra került. Ennek megfelelően a 2023. év végig tett időszakos vizsgák esetén ösztönző kerül kifizetésre. Időszakos vizsgát azonban még nem tett egyetlen Tram- Train vizsgával rendelkező munkavállaló sem.