Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Forgalom: kezdeményezésünk nyomán a munkáltató Pécel, Isaszeg és Gödöllő 40%-os mértékű műszakpótlékra jogosult állomások körébe sorolását javasolja!


Béres Barna pályavasúti főigazgató Olexa Imre, a VDSzSz Szolidaritás Pályavasúti társasági vezető ügyvivője javaslatára válaszolva elismerte, hogy a munkavállalók leterheltsége közel azonos a nagyforgalmú állomásokéval!

Forgalom: kezdeményezésünk nyomán a munkáltató Pécel, Isaszeg és Gödöllő 40%-os mértékű műszakpótlékra jogosult állomások körébe sorolását javasolja!

A Gödöllő állomáson forgalmi szolgálattevői munkakört ellátó tagtársaink jelezték számunkra, hogy a legutóbbi menetrendváltozás alkalmával a 80-as vonalon az elővárosi vonatok fordulóállomásaként Gödöllőt jelölték ki. Ez a módosítás napi 57 vonat kiindulási és célállomásának megváltoztatását jelentette. Az említett, jelentős vonatmennyiség - és felelősség - két szolgálattevő vállát nyomja (írásbeli rendelkezés kiállítása, kézbesítése, utastájékoztatás, az informatikai eszközök kezelése), mellyel leterheltségük nagymértékben megnövekedett.

Az elmúlt évben kiadott 91. sz. utasítás alapján legkorábban 4 év múlva kerülhet sor az Állomás kategóriába sorolásának felülvizsgálatára, mely oly hosszú idő, hogy addig nem tudnak várni tagjaink, sőt, a nagymértékben megnövekedett többlet-tevékenység miatt még a tervezett központi forgalomirányítás is nagyon távolinak tűnik - írta megkeresésében Olexa Imre, a VDSzSz Szolidaritás pályavasúti társasági vezető ügyvivője.

Béres Barna, a MÁV pályavasúti főigazgatója válaszában egyetértett szakszervezetünk megkeresésével, megerősítve a munkavállalók nagyforgalmú állomások munkavállalóival közel azonos leterheltségét. Ennek elismeréseként a munkáltató kezdeményezi március elsejétől Pécel, Isaszeg és Gödöllő állomás MÁV KSZ 47.§ 2. pontjában szabályozott 40%-os mértékű műszakpótlékra jogosult állomások körébe (KSZ 12/A. mellékletébe) való felvételét. Mint írta:

Gödöllő állomáson a szolgálatonként 2 forgalmi szolgálattevő folyamatos biztosításával, továbbá Pécel, Isaszeg és Gödöllő állomás MÁV KSZ 12/A mellékletébe való felvételével biztosítják kollégáink munkájának elismerését, megbecsülését.