Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Év eleji kifizetés: mi kezdeményeztük, január 22-én kifizetik!


Év eleji kifizetés: mi kezdeményeztük, január 22-én kifizetik!

A MÁV Zrt. tájékoztatása:

A 2020. évi bérmegtakarítás lehetőséget ad a MÁV Zrt-nél a KSz. 65/A. § szerinti lojalitás juttatás összegének kiegészítésére. Ennek megfelelően a december hónapban már kifizetett összegen felül, a munkáltató egyoldalú kötelezettségvállalásában foglalt feltételek mentén, további bruttó 65.000 Ft/fő összeg kifizetésére kerül sor, tervezetten 2021. január 22-én.  

A juttatásra való jogosultság szabályai megegyeznek a KSz 65/A. §-ban foglalt rendelkezésekkel, így a lojalitás juttatás összegének (65.000 Ft/fő) megállapítása az elszámolási időszakban munkaviszonyban töltött munkanapok arányában történik. Azonban nem részesülnek a juttatásból azok a munkavállalók, akiknek 2021. január 15-én a munkaviszonya már megszűnt, vagy a felmondási idejüket töltik, vagy a munkaviszonyuk megszüntetésével kapcsolatban a munkavégzési kötelezettség alól mentesültek.

 A MÁV-Start Zrt. tájékoztatása:

A 2020. évi bérmegtakarítás lehetőséget ad a MÁV-START Zrt-nél a KSz. 72.§ szerinti lojalitás juttatás összegének kiegészítésére. Ennek megfelelően a december hónapban már kifizetett összegen felül, a munkáltató egyoldalú kötelezettségvállalásában foglalt feltételek mentén, további bruttó 65.000 Ft/fő összeg kifizetésére kerül sor, tervezetten 2021. január 22-én.  

A juttatásra való jogosultság szabályai megegyeznek a KSz. 72.§-ban foglalt rendelkezésekkel, így a lojalitás juttatás összegének (65.000 Ft/fő) megállapítása az elszámolási időszakban munkaviszonyban töltött munkanapok arányában történik. Nem részesülnek azonban a juttatásból azok a munkavállalók, akiknek 2021. január 15-én a munkaviszonya már megszűnt, vagy a felmondási idejüket töltik, továbbá a munkaviszonyuk megszüntetésével kapcsolatban a munkavégzési kötelezettség alól mentesültek.