Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Látványterv: így néz majd ki a Keleti pályaudvar megújuló aluljárója


Az átépítés tagtársainkat is érinti majd, mivel egy helyen dolgoznak majd a belföldi és nemzetközi személypénztárosok és az ügyfélszolgálatosok. Korábbi értesüléseink szerint az idei év végére tervezték a megnyitást, de tavasszal már látszott, hogy csúszni fog. 

Látványterv: így néz majd ki a Keleti pályaudvar megújuló aluljárója

Jövőre kezdődik a Keleti pályaudvar aluljárószintjének megújítása a MÁV beruházásában - írta Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója a Facebook-oldalán. A beruházást a MÁV a Budapest Fejlesztési Központtal együttműködésben készítette elő, a beruházást az Európai Unió Kohéziós Alapja társfinanszírozza. A projekt a metró felől a vonatok akadálymentes és lépcsőzés nélküli elérését is szolgálja majd. 

A Keleti pályaudvar metróból a vonatokhoz vezető aluljárószintjén

  • új ügyfélcentrum és jegyautomaták kapnak helyet a korábbi pénztár helyén,
  • új mozgólépcsők és liftek kötik össze az aluljárószintet a vonatokkal,
  • új közforgalmú mosdók jönnek létre,
  • valamint az aluljáró általános esztétikai színvonala is emelkedik, csatlakozva a négyes metró idején megújult aluljárórészhez.

A kulturált jegyváltási lehetőségeken túl a projekt a metró felől a vonatok akadálymentes és lépcsőzés nélküli elérését is szolgálja majd. Amennyiben sikeresen zárul a közbeszerzés, 2021-ben kezdődhet a Keleti pályaudvar aluljárószintjének teljes megújítása.

Látványtervek: MÁV

Galéria