Nálunk minden
a vasutasokról szól!

DB Cargo: 30 ezer forintos juttatásban állapodtunk meg a munkáltatóval!


Kezdeményezésünkre a munkavállalók nettó 30.000 Ft összegű Edenrend ajándékutalványt kapnak decemberben (a műszakpótlékkal emelt 13. havi munkabér kifizetésén kívül). 

DB Cargo: 30 ezer forintos juttatásban állapodtunk meg a munkáltatóval!

Ahogy már a korábbi tárgyalások során Dr. Jan Busch ügyvezető egyértelművé tette, a cég adózás után várható eredménye nem teszi lehetővé a 100.000 Ft bónusz kifizetését.

A legutóbbi tárgyalás során - a cég teljesítményének tükrében - sávos kifizetést kezdeményeztünk. Az ügyvezető elmondta, hogy a munkáltató nem szeretne különbséget tenni sem telephelyek, sem beosztások között. Mivel a kollégák a pandémiás helyzet kialakulása után is a munkáltató érdekeit tartva szem előtt (senki nem kért felmentést a munka végzés alól a vírus helyzet miatt) végezte munkáját, szakszervezetünk kérte a munkáltatót, hogy ezt valamilyen formában ismerje el! Az elhangzott érvek alapján az alábbi megállapodás született:

A munkavállalók részére egész éves munkájukért, helytállásukért nettó 30.000 Ft összegű Edenrend ajándékutalványt oszt ki decemberben (a műszakpótlékkal emelt 13. havi munkabér kifizetésén kívül). Részmunkaidős munkavállalók esetében a munkaidővel arányosan, évközi belépők esetében időarányosan alakul az utalvány értéke.

Ehhez a megállapodáshoz szükség volt az ügyvezető pozitív hozzáállására és a VDSzSz Szolidaritás kiállására.

Ádámné Diamant Tünde, kistársasági vezető-helyettes ügyvivő, VDSzSz Szolidaritás