Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Kezdeményeztük az időszakos oktatások és vizsgák elhalasztását!


Sürgettük, hogy a tavaszi rendelkezéshez hasonlóan, minél rövidebb időn belül adjon ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium a tavaszi szabályozással megegyező tartalmú rendelkezést. A gyors eljárásra égető szükség van, mivel a tavaszi állapottal ellentétben már egyre növekvő számú beteg vasutasról tudunk. Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke Dr. Mosóczi László, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkáránál és Érsek István közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkárnál kezdeményezte ezt.

Kezdeményeztük az időszakos oktatások és vizsgák elhalasztását!

A koronavírus világjárvány második hulláma legalább olyan szintű védekezést kíván a hazai vasúton a vasúttársaságok és a munkavállalók részéről, mint ahogyan az történt a járvány megjelenésekor, a tavasz folyamán. A munkáltatók és a munkavállalók együttes érdeke, hogy minimalizálják a tömeges személyes jelenlétet, ezzel mérsékelve a betegség terjedését.

A tavasz folyamán ehhez segítséget nyújtott a Minisztérium által kiadott tájékoztatóba, amiben a miniszter a kormányrendelethez fűzött értelmezésével lehetőséget nyújtott arra, hogy a vasútvállalatok a közlekedés biztonságával összefüggő feladatkörök ellátásához szükséges képzési, vizsga vagy egészségi alkalmasági követelmény teljesítését igazoló okiratok érvénytartamát a veszélyhelyzet lejártát követő 15. napig fenntartsák. Emellett a 19/2011. NFM rendeletben meghatározott időszakos vizsgák elhalasztására is lehetőség nyílt - emlékeztetett levelében a VDSzSz Szolidaritás alelnöke.

Letölthető dokumentumok:

SKM_C25820111215490.pdf