Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Záhony: három tagtársunk engedéllyel 20 perccel korábban hagyta el munkahelyét, sikerült megakadályoznunk az alapbércsökkentést!


Fontos tanulságok és további hírek a VDSzSz Szolidaritás Záhonyi területi szervezetétől.

A záhonyi területen történt (vagy valami hasonló)

Eperjeske Forgalmi Csomóponti Főnökségen három tagtársunk a térfőnöktől kapott engedély birtokában kb. 20 perccel korábban távozott a munkahelyéről, ezért 1 havi 5%-os alapbércsökkentéssel akarta "jutalmazni" munkáltatójuk, melyet sikerült írásbeli figyelmeztetésre változtatnunk. Tanulságok:

  • ha valaki engedéllyel távozik, akkor a tényleges eltávozási időpontot írja be a jelenkezések könyvébe;
  • ha valakit jegyzőkönyveznek, semmiképp ne mondjon le képviseleti jogáról, mert jelenlétünkben nem kerülhetnek bele olyanok, amelyeket később már szinte lehetetlen módosíttatni.

A MÁV-Startot érintő hír, hogy a TSzVI záhonyi telephelyén egy fiatal tagtársunkat másik telepállomásra akarták áthelyezni, melyet a tagcsoportvezető közbenjárásával sikerült megakadályozni. A JBI záhonyi telephelyéről a kollégák jelezték, hogy visszaéléseket vélnek felfedezni. Megkerestük a vezérigazgatót és a Felügyelő Bizottság egyik munkavállalói tagját, akinek köszönhetően a Belső Ellenőrzés vizsgálódott, sajnos csak papíron és - bár tártak fel hiányosságokat -tagjaink vélelmét megalapozatlannak tartották.

A záhonyi Forgalmi csomóponti Főnökségen véget ért a munkavédelmi képviselő-választás. Megválasztott tagjaink:

  • Szabó Béla
  • Pál Zoltán
  • Tóth László

Ezúton is gratulálunk a megválasztott régi, új munkavédelmi képviselőknek, munkájukhoz sok sikert és eredményes tevékenységet kívánunk, a támogató szavazatokért pedig köszönet tagjainknak és nem tagjainknak egyaránt!

Kérjük, hogy az SZK-nál jelenleg is tartó választásokon támogassátok szavazataitokkal a VSZ-szel közös jelöltjeinket.

Szolgálati közlemény: Mint tapasztalhattátok a kialakult járványhelyzet miatt szinte valamennyi rendezvényünk elmaradt, így a tervezett szüreteléssel egybekötött tarcali kirándulást is a jövő évre kellett halasztani, mert a hegybíró nem engedélyezte, hogy "idegenek" vegyenek részt a szüreten. A tervezett szüreti bált pedig meg sem hirdetjük a jelenlegi helyzetben. Bízzunk benne, hogy jövőre már sikerül még színvonalasabban megrendezni a szokásos és idén elmaradt programokat, így a nagy népszerűségnek örvendő Nőnapi bált, a vasutasnapot Tuzséron, a külföldi és belföldi kirándulást!

A beharangozott informatikai képzés a jelenlegi helyzetben szintén elnapolva bizonytalan időre, amiért türelmeteket és elnézéseteket kérjük.

Olexa Imre, VDSzSz Szolidaritás, Záhony területi vezető ügyvivő