Nálunk minden
a vasutasokról szól!

A felújított Keleti vezényleten lebetonozott lefolyó és arrogáns telephelyvezető borzolja a kedélyeket!


Felújították a Keleti vezényletet, szép lett, rá is fért. Viszont vegyül némi üröm is az örömbe, amit a telephelyvezető arroganciája és a lebetonozott zuhanylefolyó érthetetlen rejtélye közösen okoz. 

Látlelet a zuhanyzóról:

Beavatkozás előtt... ...és után!

20200708_082845-min2.jpg [sm-300]

20200917_131008-min2.jpg [sm-300]

Történt, hogy a Bp. Keleti utazó vezényletet felújították, ami már régóta aktuális volt. A felújítás során azonban a zuhanyfülkék előtti összefolyót radikálisan megszüntették, ennek következtében ezen a területen áll a szennyvíz. (A zuhanyfülkékben természetesen van lefolyó, a fülkék előtti külső területről van szó, ahova a zuhanyból kilépnek a munkavállalók.) Fentiek miatt a zuhanyzó csúszás-, és balesetveszélyes, amit Lőrincz László, a VDSzSz  Szolidaritás MÁV-Start Budapest TSZVI Keleti tagcsoport-vezetője jelzett is a munkáltatónak, hozzátéve: 

Abba meg bele se akarok gondolni, hogy órák elteltével abban a vízben mennyi baktérium és gomba tenyészik. 

Tisztségviselőnk egyúttal kérte, hogy a munkáltató a vállalkozóval garanciális javításként az eredeti állapotot mihamarabb állíttassa vissza. Ezt követően érkezett is a telephelyvezető feldúlt válasza:

A kollégádnak mutasd meg, hogy az a fehér izé, ami a zuhanytálca előtt lóg, az a zuhanyfüggöny és zuhanyzás megkezdése előtt húzza be.

Eddig nem volt ilyen, de most van, kérem a használatát.

Ma két percig folytattam vizet, de a tálca alján elhanyagolható mennyiség jelent meg, ráadásul alul a két tárca össze van nyitva, így bármilyen mennyiségű víz képes lefolyni, a tálcák 10cm magas oldalán nem tud kifolyni.

Jó lenne, ha egyesek nem dolgoznának az eredeti állapotok visszaállításán.

A "fehér izé" felhasználási lehetőségeivel természetesen a vasutasok is tisztában vannak, a gond az, hogy zuhanyzáskor a függöny alatt és mellett kispriccel a víz, amit a zuhanyfüggöny testi adottságai miatt képtelen megakadályozni, mivel

  • alul nem ér le a földig,
  • másrészt oldalt sem zár.

Kár érte, mert jó lett volna rossz szájíz nélkül beszámolni a felújításról. Hiszen ebben az esetben az apróbb, nem le- és bebetonozott problémák megoldásának az átadás után újra neki lehetett volna rugaszkodni, mint amilyen a nyáron felforrósodó öltöző klimatizálása, ami ismét kimaradt. De legyünk optimisták: a lefolyó ismételt kialakításakor biztosan pótolja majd ezt a hiányosságot a munkáltató. Remélhetően nem jövő nyáron.