Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Egymilliárd euróért rendelt vasúti kocsikat Egyiptom egy magyar-orosz konzorciumtól


Mozdonyok szállításáról, illetve egyiptomi vasúti mérnökök és szakértők magyarországi képzéséről is tárgyalt Kairóban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Mintegy egymilliárd euró értékben exportál vasúti kocsikat Egyiptomba egy magyar-orosz konzorcium – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Erről a miniszter kairói látogatása során posztolt, ahogyan Facebook-oldalán fogalmazott, a "magyar vasúti járműgyártás az eddigi legnagyobb megrendelését kapta az egyiptomi nemzeti vasúttársaságtól, ez a két ország közötti gazdasági együttműködés valaha volt legkomolyabb eredménye".

A következő három évben a Dunakeszi Járműjavító Kft. 674 kocsit fog legyártani, az egymilliárd eurós üzletnek több fele áramlik majd a magyar gazdaságba. A beruházáshoz a magyar állami Eximbank nyújt hitelt Egyiptomnak. A miniszter közölte azt is, hogy egyeztetések folynak a két ország közötti együttműködés további kiterjesztéséről,

például mozdonyok szállításáról, illetve egyiptomi vasúti mérnökök és szakértők magyarországi képzéséről.

Szijjártó Péter találkozik többek között az egyiptomi külügyminiszterrel, a közlekedési miniszterrel, valamint a kereskedelmi és ipari miniszterrel is.