Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Koronavírus: rendelkezések, közlemények


Két elnök-vezérigazgatói rendelkezés; a munkáltató nem ajánlja, hogy magáncélból bárki külföldre utazzon; illetve ugyanitt a képzésen résztvevők biztonsága érdekében a BGOK által tett intézkedések is elolvashatóak.

Mellékletben a 2020. szeptember 7. napjától hatályos 26784-1/2020/MAV. sz. EVIG rendelkezést, amely a 26784/2020/MAV. sz. EVIG rendelkezés I. pontjában meghatározott, a járványügyi készültség fenntartását célzó óvintézkedések kapcsán határozza meg a szájat és az orrot eltakaró eszköz (pl.: maszk) viselésének szabályait és elnök-vezérigazgatói elvárást a személyes megjelenést nem igénylő egyeztetések megtartására.


Nem ajánlott magáncélból külföldre utazni

A szeptember elsejétől hatályos új jogszabály alapján az, aki magáncélból külföldre utazik, majd hazatérésekor az egészségügyi vizsgálata során, ha nem állapítják meg a fertőzés gyanúját, de járványügyi kockázatot jelent, akkor 14 napos hatósági házi karanténba kerül.

A hatósági házi karanténban elhelyezett személy a karanténból kérelme alapján akkor kerülhet ki, ha saját költségére 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel két negatív SARS-CoV-2 PCR teszttel rendelkezik.

Amennyiben nem lehetséges a munkavállaló otthoni munkavégzése, akkor a munkavállaló a hatósági házi karanténban töltött ideje alatt a vonatkozó jogszabály szerint nem keresőképtelen, így táppénzre sem jogosult. Emiatt ezen időtartam igazolt, nem fizetett távollétként kerül elszámolásra, amennyiben szabadság elszámolására sem kerül sor.

Mindezekre figyelemmel kérjük, hogy az esetlegesen tervezett külföldre utazásuk előtt mindenképpen mérlegeljék annak lehetséges következményeit.

Amennyiben mindezek ellenére mégis külföldre utaznak, akkor erről előzetesen minden esetben tájékoztassák a munkáltatói jogkörgyakorlójukat!

Humánerőforrás vezérigazgató-helyettes szervezet


A BGOK intézkedéseket tesz a képzésen résztvevők biztonsága érdekében

A koronavírus-fertőzések számának alakulását nyomon követve a Baross Gábor Oktatási Központ belső utasítást adott ki a képzések résztvevőire vonatkozó biztonsági szabályokról.

A hallgatók és az oktatók védelme érdekében a BGOK felnőttképzési egységeiben 2020. július 28. napjától a szájmaszk használata kötelező, illetve a kihelyezett kézfertőtlenítőt minden belépőnek használnia kell.

Szeptembertől ismét rendszeres lesz az oktatási helyiségek fertőtlenítése valamint kifüggesztett figyelmeztető táblák hívják fel a figyelmet az egészségvédelmi szabályok betartására.

A képzésfejlesztés szakemberei folyamatosan dolgoznak újabb távoktatási módszerek és tananyagok megvalósításán, amelyek lehetővé teszik a kontaktórák egy részének kiváltását és a hatékonyabb képzési formák alkalmazását.

Amennyiben a vírushelyzet megköveteli, a BGOK további intézkedéseket tesz 1 - az általa kidolgozott protokoll szerint - a képzésen résztvevők biztonságának megóvása érdekében. Egyúttal kérik a képzéseken megjelenő hallgatók/munkatársak együttműködését a biztonsági szabályok betartásában!