Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Nyugati pályaudvar: üzemelnek a pénztárosi konténerek, a személypénztárosok beköltöztek


A MÁV-Start a legutóbbi HÉT-ülésen - a MÁV-tól kapott tájékoztatásra hivatkozva - közölte, hogy a konténerekbe az augusztus 10-i héten kötik be az infrastruktúrát, ugyanezen a héten a személypénztárosok is beköltözhetnek, ez meg is történt. 

Nyugati pályaudvar: üzemelnek a pénztárosi konténerek, a személypénztárosok beköltöztek

Ismeretes: eredetileg mobilbuszokon teljesítettek szolgálatot a személypénztárosok. A mobilbuszokon történő munkavégzéssel kapcsolatosan írásban javasoltuk a munkáltató részére, hogy amennyiben nem tudják megoldani az épületben való jegyértékesítést, akkor rendeljenek konténert (szaniteres konténert), és abban biztosítsák a személypénztárosok elhelyezését, erre került sor az augusztus 10-i héten. A mobilbuszok ugyanis eseti jelleggel megoldást jelenthetnek az utasok kiszolgálására, viszont a tartósan történő munkavégzésre nem tartjuk megfelelőnek az ott biztosított ergonómiai feltételeket. 

Sajnos, októberben újabb költözés várható, akkor ugyanis a kivitelező által biztosított nagyobb konténerekbe kell ismét átköltözni, ebből azonban a nemzetközi pénztárosok sem maradnak ki, hiszen addigra - a tervek szerint - a tetőfelújítási munkálatok előrehaladása miatt a Nyugati pályaudvaron a nemzetközi jegypénztárat is lezárják. 

Tagtársaink kérésének megfelelően a VDSzSz Szolidaritás kezdeményezte a KSZ helyi függelék módosítását, amit a munkáltató és a többi szakszervezet elfogadott: az előkészítő és a befejező munka plusz 10-10 perccel emelkedett: az előkészítő munka időtartama 10 percről 20 percre, a befejező munkáé pedig 30 percről 40 percre nőtt.