Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Szolidaritás a postásokkal: csütörtökön viseljünk kék szalagot!


A MÁV-csoportnál az utolsó pillanatban jött létre az idei bérmegállapodás: ugyanezt az egyezséget március 16-án már nem lehetett volna megkötni. Persze, szakszervezetként a vasutas bérfejlesztés mértékével sosem lehetünk elégedettek. Vannak azonban, akiknek ennyi sem jutott: a Magyar Postánál - és sok más munkáltatónál - az egészségügyi veszélyhelyzet bevezetését követően már nem jöhetett létre bérmegállapodás. Azóta sem kaptak bérfejlesztést. Ők most figyelmeztető sztrájkra készülnek. Gondoljunk rájuk, és 2020. augusztus 6-án (csütörtökön) szolidaritásunk jeléül viseljünk kék szalagot!

Szolidaritás a postásokkal: csütörtökön viseljünk kék szalagot!

A postásoknak is jár a bérfejlesztés!

A VDSzSz Szolidaritás támogatja a postai dolgozókat bérfejlesztésért folytatott küzdelmükben. Szakszervezetünk szerint a MÁV-csoportnál 2020. márciusában létrejött bérmegállapodáshoz hasonló mértékű bérfejlesztés lehet csak elfogadható a Magyar Postánál is. A koronavírus-járvány következtében sok magyar család került nehéz anyagi körülmények közé, ez alól a postások sem számítanak kivételnek. Épp ezért elfogadhatatlan, hogy idén még nem részesültek bérfejlesztésben.

A Magyar Posta Zrt. képviselettel rendelkező szakszervezetei sztrájk szervezésébe kezdtek a jogos béremelés érdekében. A VDSzSz Szolidaritás arra kéri a vasutasokat, tagjait, hogy 2020. augusztus 6-án szolidaritásukat kék szalag kitűzésével fejezzék ki a közszolgáltatásban ugyancsak nélkülözhetetlen szerepet betöltő postás munkavállalókkal!

Letölthető dokumentumok:

Postasokkal_szolidaritas.pdf