Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Jegyvizsgáló táska: a munkabizottság tavaly óta a nyomtatótípus kiválasztására vár, ennek megtörténtéről azonban nem szóltak nekik


A nyomtatótípus ismerete a készülék pontos méretei miatt fontos. Dr. Gönczi Tamás, a VDSzSz Szolidaritás Startos társasági vezető ügyvivője Ughy Kálmán, a MÁV-Start üzemeltetési igazgatójánál konzultációt és a munkabizottság összehívását kezdeményezte.

Jegyvizsgáló táska: a munkabizottság tavaly óta a nyomtatótípus kiválasztására vár, ennek megtörténtéről azonban nem szóltak nekik

A jövőben beszerzendő jegyvizsgálói táska kiválasztása és technikai paramétereinek rögzítése érdekében 2018-ban és 2019-ben több alkalommal ülésezett egy munkabizottság, melynek tagjai voltak a szakszervezetek által delegált jegyvizsgáló tagtársaink is: Papp Károly Attila, Kollár Károly, Lőrincz László és László Gábor vezető jegyvizsgálók.

A munkabizottság a táskát ugyan kiválasztotta, tavaly februárban azonban felfüggesztette működését, hiszen a beszerzés előtt álló  új nyomtatótípus véglegesítéséig - a pontos méretek hiányában - a táska további részletes paramétereiről érdemben egyeztetni nem lehetett.

Tagtársaink a napokban azonban arról értesültek, hogy megkezdődött az új nyomtatók töltőinek felszerelése a vezényleteken, amiből arra lehet következtetni, hogy a nyomtatótípust már régen kiválasztották, erről azonban a munkabizottságot nem tájékoztatták. Emiatt konzultációt, illetve a jegyvizsgáló táska munkabizottság összehívását kezdeményeztük.