Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Vasútliberalizáció: akár tetszik, akár nem itt van, ráadásul július 31-én nyílt napot tart a Déliben!


2020. július 31-én indulnak a RegioJet menetrendszerinti járatai a Budapest-Bécs-Brünn-Prága útvonalon és ennek apropóján megnyitják a járat szerelvényét az érdeklődők számára és válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Vasútliberalizáció: akár tetszik, akár nem itt van, ráadásul július 31-én nyílt napot tart a Déliben!

Az esemény helye: Déli pályaudvar, 1013 Budapest, Krisztina krt. 37/A.
Az esemény időpontja: 2020.07.31. 13:30 és 14:30 között.
Az esemény nyílt, regisztráció nem szükséges, valamint nincs korhatár.

Bővebb infóért kattints az esemény facebook-oldalára. 

Ismeretes: Új vasúti összeköttetés indul Budapest - Bécs - Brünn - Prága útvonalon július 31-től naponta kétszer, Csehország legnagyobb magántulajdonú vasúttársasága, a RegioJet üzemeltetésében.

A vonatokra a jegyértékesítés elkezdődött. Az új útvonalon a magyarországi üzemeltető a szintén magánkézben levő Continental Railway Solution Kft. lesz.

A legkedvezőbb egyirányú jegyek Budapest és Bécs (Wien Hbf.) valamint Budapest és Brünn (Brno hl.n.) között 9 eurótól indulnak, míg Budapest és Prága (Praha hl.n.) főpályaudvara között 16 eurótól elérhetőek online a www.regiojet.com, valamint a www.continentaltrain.com oldalakon keresztül.

A megváltott menetjegyek minden kocsiosztályon és minden esetben tartalmazzák a helybiztosítást, illetve a nyomtatott sajtótermékek, valamint a nagysebességű internet elérés használatát is.

A RegioJet járatain a következő négy kocsiosztályra lehetséges jegyet váltani: 1. Low-cost, 2. Standard, 3. Relax, 4. Business.

A Standard osztályon található Astra kocsik ülésbe épített multimédiás képernyőkkel rendelkeznek, amelyeken keresztül szórakoztató csatornák, valamint változatos zenei válogatások teszik színessé az utazás perceit.

A Standard, Relax valamint a Business osztályokon az utazók számára térítésmentesen kávét, valamint ásványvizet szolgálnak fel az út során. Valamennyi kocsiosztályon utazó utas számára lehetőség nyílik online rendelni a helyben felszolgált ételek és snackek közül.

A vonatokra Magyarországon az alábbi állomásokon lehetséges a fel- és leszállás: Budapest-Déli, Budapest-Kelenföld, Győr, Mosonmagyaróvár, Hegyeshalom. A járatok belföldi utazásra nem vehetők igénybe.