Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Konzultációt kezdeményeztünk, hogy egyes utazói munkakörök egy munkaköri kategóriával feljebb kerüljenek!


A RegioJet már rárúgta az ajtót a hazai vasúti személyszállítási szolgáltatókra, elengedhetetlen, hogy a MÁV-Start a liberalizált piacon leginkább keresett munkakörben foglalkoztatottakat megtartsa.

A nemzetközi vasúti személyszállítás piacnyitása és a belföldi üzleti lehetőségek jövőbeli változása új kihívás elé állítja a MÁV-Start Zrt-t. A RegioJet már rárúgta az ajtót a hazai vasúti személyszállítási szolgáltatókra és további versenytársak megjelenése is várható. Emiatt elengedhetetlen, hogy a szolgáltatás színvonalának fejlesztése mellett, a liberalizált piacon leginkább keresett munkakörben foglalkoztatottakat a társaság megtartsa.
Nyilvánvalóan a kurrens munkakörök közé értendők az utazói munkakörök (jegyvizsgáló, vezető jegyvizsgáló, nemzetközi jegyvizsgáló, nemzetközi vezető jegyvizsgáló, fedélzeti jegyellenőr). Az ezekben a munkakörökben foglalkoztatottak megtartásának első lépéseként kezdeményeztük, hogy a felsorolt munkakörökre - illetve későbbiekben továbbiakban is - irányadó munkaköri kategóriák besorolása egy szinttel növekedjen.

Letölthető dokumentumok:

Utazoi_munakori_kategoria_emelese.pdf