Nálunk minden
a vasutasokról szól!

MÁV-Volán összevonás: a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója videóüzenetben foglalta össze a változással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat


Többek között közös tarifa, illetve jegy- és bérletértékesítési felületek kialakítása, egységes forgalmi irányítás és utastájékoztatás bevezetése várható.

Egy országos, állami vállalatcsoport jött létre, ami a legnagyobb munkáltató Magyarországon, és szinte kizárólagosan üzemelteti a vasúti és közúti közösségi közlekedést. Dr. Homolya Róbert videóüzenetében arról beszélt, hogy a közútnak és a vasútnak ki kell egészítenie egymást, és ki kell használni az állami tulajdonos által biztosított kiszámíthatóságot. Rövidtávon a menetrendek teljeskörű összehangolására kerül sor, ami jobb csatlakozási lehetőségekhez, és az indokolatlan párhuzamosságok megszüntetéséhez vezet.

Közös, versenyképes tarifa is tervbe van véve, közös jegy- és bérletértékesítési felületek kialakítása, egységes forgalmi irányítás és utastájékoztatás bevezetése várható.

Az elnök-vezérigazgató hozzátette, hogy a szakmákban dolgozók szociális biztonsága, anyagi megbecsültségének további erősítése az integrációban is ugyanúgy hangsúlyt kap, mint eddig.