Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Két vízmelegítőt kaptak a Hatvani JBI munkavállalói!


Hatvani JBI épületében a melegvízellátást egy elöregedett 600 literes gázüzemű bojler biztosította. Ez látta el a fürdőt is melegvízzel, ám hónapokkal ezelőtt végleg tönkrement. Így a pandémiás időszakban a JBI dolgozói se fürödni, se melegvízben kezet mosni nem tudtak.

Persze, a bojler cseréje beruházásnak minősül, és mint ilyen, a vonatkozó jogszabályok miatt igen lassú, bürokratikus folyamat a pótlás annak ellenére, hogy a végén már a MÁV-Start vezérigazgató-helyettesi szinten is foglalkozott az üggyel. 

Rögtön azután, hogy tudomást szereztünk a problémáról Veres Gábor tisztségviselőnk jóvoltából, Oroszi Rudolf, a VDSzSz Szolidaritás munkabiztonsági szakértője felvette a kapcsolatot a Területi Ingatlankezelési Főnökség Budapest-Kelet vezetőjével. Kérte, hogy a járványügyi helyzetben különösen forszírozott gyakori kézmosás biztosítása érdekében áthidaló megoldásként legalább két átfolyásos vízmelegítőt szereljenek fel - igaz, ez a fürdést nem oldja meg. Mivel ez is beruházásnak minősül, némi gondolkodás után azért rugalmasan megoldották a vízmelegítők felszerelését. A melegvízellátás teljes volumenének helyreállítása még mindíg folyamatban van. 

Galéria