Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Ideiglenes járványügyi menetrend: június 20-tól Budapest és Szeged között csak vasúttal lehet tömegközlekedni


Ugyanígy a főváros és Nagykanizsa között is, azzal a különbséggel, hogy utóbbinál ez csak a kora reggeli és a késő esti időszakra vonatkozik.

A helyközi közösségi közlekedési közszolgáltatás megrendelője, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kérésére a Volánbusz felülvizsgálja a „vasúttal párhuzamosan futó távolsági autóbuszjáratok” szükségességét, és ahol indokolt, ott felszabadít járműveket, amiket „a vidéki Magyarország közlekedési lehetőségeinek javítására” használnak fel.

A folyamat első lépése a Budapest és Szeged közötti autóbusz-közlekedés megszüntetése,
a június 20-tól életbe lépő ideiglenes járványügyi menetrend szerint ezen a vonalon a csak vasúttal lehet majd tömegközlekedni. A Szeged-Szabadka viszonylaton továbbra is igénybe vehetők az autóbuszok.

Budapest és Eger között pedig vasárnap kivételével minden nap kettővel kevesebb járat indul, péntekenként további néggyel csökken ez a szám, egy járatpár pedig meghosszabbított útvonalon, Kazincbarcika és Budapest között közlekedik.

A főváros és Nagykanizsa között a kora reggeli és a késő esti időszakban szintén csak vasúttal lehet majd utazni, és egyes buszjáratok indulási ideje is változik. Megszűnik ezen a vonalon négy expresszjárat is.

A nyár folyamán további menetrend-változások várhatók.