Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Alágazati KSZ: Az egyeztetések folytatását kezdeményezte a VDSzSz Szolidaritás az ITM-nél


Az ágazati tárgyalásokat és a munkaügyi kapcsolatokat már közel egy évtizede nehezíti a Vasútiszállítási Alágazati Kollektív Szerződés hiánya, Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárhoz fordult.

2019. novemberében az ITM és a VDSzSz Szolidaritás képviselői között létrejött egyeztetés lezárásakor a Felek a rendszeres párbeszéd szükségességét hangsúlyozták. A mögöttünk hagyott járványügyi helyzet és különleges jogrend ellehetetlenítette a találkozón tárgyalt témák megbeszélésének folytatását, illetve az új témakörök felvetését. 

A pandémia lecsengésével lehetőség nyílt a párbeszéd folytatására, ezért kezdeményeztük, hogy az eredeti körben folytatódjon az előre egyeztetett témakörök tárgyalása.

Az ágazati tárgyalásokat és a munkaügyi kapcsolatokat már közel egy évtizede nehezíti a Vasútiszállítási Alágazati Kollektív Szerződés hiánya, amelyről találkozónk alkalmával is szót váltottunk. Az Alágazati Kollektív Szerződés létrejöttét továbbra is kiemelten fontos ügynek gondoljuk.