Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Járatcsökkentés: mielőbbi konzultációt kezdeményezett a VDSzSz Szolidaritás


Információink szerint  a szolgáltatást megrendelő  több vonal esetében 2020. június 6-i dátummal már vissza is vonta személyszállító vonatok, vonatpárok közlekedtetésének megrendelését. A MÁV elnök-vezérigazgatójánál és a MÁV-Start vezérigazgatójánál sürgős konzultációt kezdeményeztünk tagtársaink foglalkoztatásáról és szociális körülményeiről. 

A napokban több hírportálon is megjelent - a forrásra való hivatkozás megjelölésével - egy katalógus, amely azokat a vonalakat, vonalszakaszokat tartalmazza, amelyeken a közeljövőben a közfeladat-ellátás keretében kapacitáskibocsátás-szűkítés, azaz járatcsökkentés történik.

Május 25-én hozzánk eljuttatott információk alapján több vonalon a szolgáltatást megrendelő 2020. június 6-tól nem adta le, illetve visszavonta személyszállító vonatok, vonatpárok közlekedtetésének megrendelését.

Ezek után nem az a kérdésünk, hogy a hírportálokon megjelent hírek a valóságnak megfelelnek-e, hanem szakszervezetünk arról kér részletes tájékoztatást a munkáltatóktól, hogy ez a tény mennyiben befolyásolja tanjaink foglalkoztatását és szociális körülményeit.