Nálunk minden
a vasutasokról szól!

MÁV: 62 állomás, 106 épület 613 klímaberendezésének karbantartása, fertőtlenítése kezdődik meg sürgősséggel


Ezt is közölte a MÁV Zrt. általános és műszaki vezérigazgató-helyettese 2020. május 20-i hírlevelében.

MÁV: 62 állomás, 106 épület 613 klímaberendezésének karbantartása, fertőtlenítése kezdődik meg sürgősséggel

A pandémiás helyzet kihirdetését követően március hónaptól a napi takarításon túl, heti rendszerességgel minden üzemi területen, az irodákban fertőtlenítő takarítás végzett el a munkáltató, ami immár a 8. ütemnél jár. Ezen intézkedéssel párhuzamosan minden vizesblokkban lecserélték az általános hatású kéztisztítószereket fertőtlenítő hatású szerekre. A nagy dolgozói létszámú irodaépületekbe a folyamatos feltöltés biztosítása mellett kézfertőtlenítő adagolókat helyeztek ki.

Jelenleg az üzemi területeket nagytakarítását végzik, ennek során a teljes üvegfelületek és a textíliák tisztítása is nagy hangsúlyt kap.

A klímaberendezésekkel kapcsolatban rögzítette, hogy a Könyves Kálmán körúti irodaházban az épület üzemeltetőjén keresztül minden berendezés karbantartása megtörtént. További 62 állomás, 106 épület 613 klímaberendezésének karbantartása, fertőtlenítése sürgősséggel megkezdődik a munkáltató tájékoztatása szerint.

A vírus terjedésének megelőzését szolgáló társas viselkedési normák – pl. kellő távolságtartás, a kézfertőtlenítés általános szabályai – betartását figyelemfelkeltő piktogramok kihelyezésével is biztosítja a munkáltató.

Az általános és műszaki vezérigazgató-helyettes a hírlevélben rögzíti, hogy a fenti intézkedésekkel kívánja a munkáltató fenntartani az egészséges és biztonságos munkakörülményeket, a home-office-ból visszatérő munkavállalók egészségének megóvását.