Nálunk minden
a vasutasokról szól!

További információk a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújításával kapcsolatos munkáltatói intézkedésekről


Arcképes igazolvány felmutatása nélkül az őrszolgálat több helyen megakadályozhatja a belépést.

A munkáltatótól kért tájékoztatás alapján az alábbi információkat kaptuk a Nyugati tetőszerkezetének felújításával kapcsolatos intézkedésekről. 2020. május 8-án 22 órától – előreláthatóan – 2020. december 4-én 22 óráig a Budapest Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása miatt a Nyugati csarnokot lezárva marad. A 10-13. sz. vágányok csarnokban lévő részét is lezárják, emiatt az ütközőbaktól számítva 170 méterrel megrövidülnek. A szolgálati helyekre történő bejutáshoz a 10. vágány mellett kiépítenek egy fedett alagutat, valamint a személypénztárakhoz az utascsarnok felől az átjárón keresztül lehet majd eljutni.

A vágányok felőli ajtótól a bejárati ajtóig fedett alagutat hoznak létre. A teljes kiépítésig a területet lehatárolják, amelyen túl már építési terület lesz, ahová tilos belépni! A belépésre való jogosultság ellenőrzésére 24 órás őrszolgálat lesz, az arcképes igazolvány felmutatása kötelező! Arcképes igazolvány felmutatása nélkül az őrszolgálat megakadályozhatja a belépést. A csarnok lezárását követően, a lehatárolt építési területre csak a szolgálatban lévő, valamint a szolgálatba érkező vagy onnan távozó munkavállalók léphetnek majd be.

A munkavégzéssel összefüggő helyiségek a felújítás alatt is üzemelnek, így a személypénztárak, utánfizetési pénztár, vezénylet, tartózkodók, laktanya-„fehérház”, kocsivizsgálók helyiségei, forgalmi irodák, szociális helyiségek stb. Az utazószemélyzet részére Rákosrendező állomáson a kijelölt tartózkodó hely a régi oktató, amelynek kulcsát a sorompós kezeli.