Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Aktuális információk Budapest-Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása kapcsán


Itt megtaláljátok a munkavállalókat érintő újdonságokat és a május 8. utáni közlekedési rendet is.

Május 8-án kezdődik Budapest-Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása, a hét hónapig tartó felújítási munkálatok alatt a pályaudvar utascsarnoka zárva tart. A 143 éves Nyugati pályaudvar műszaki állapota miatt halaszthatatlanná vált a  tetőszerkezet felújítása. A MÁV-Start ideiglenes menetrendet vezet be, több vonatot más budapesti állomásra irányít az alábbiak szerint:

Közlekedési rend május 8. és május 10. között
 
Május 8-án a Nyíregyházáról 16:36-kor induló Rózsa, a 17:36-kor induló Várda és a 18:36-kor induló Tulipán InterCity, a Szegedről 19:45-kor induló Tiszavirág és a 20:45-kor induló Kárász IC-vonat a Nyugati pályaudvar helyett Zuglóig közlekedik. Május 9-én és 10-én a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza– Záhony és a Budapest–Szeged viszonylaton közlekedő InterCity vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Zugló megállóhelyről indulnak és oda érkeznek.

Közlekedési rend május 11. és június 19. között
 
Május 11-én 4 órától június 19-én 22:15-ig a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza– Záhony vonalon közlekedő sebesvonatok Zugló megállóhelyről indulnak és oda érkeznek Nyugati pályaudvar helyett. A vonatokhoz az InterCity és elővárosi vonatokkal utazhatnak.
 
Június 20-tól a Budapest–Debrecen– Nyíregyháza–Záhony vonalon közlekedő sebesvonatok Zugló megállóhelyről indulnak és oda érkeznek Nyugati pályaudvar helyett. Budapest- Szeged viszonylaton közlekedő Intercity vonatok munkanapokon Zugló megállóhelyre érkeznek és onnan is indulnak, hétvégén Kelenföld állomásra érkeznek és onnan is indulnak.
 
A Zugló megállóhelyre érkező vonatok szerelvényeit Rákosrendező állomáson tárolják, illetve a debreceni utazószemélyzet részére tartózkodó helyiséget a munkaközi szünet igénybevételére szintén Rákosrendező Forgalmi Csomóponti Főnökségen alakítanak ki. Budapest-Nyugati Forgalmi Csomóponti Főnökség valamennyi szolgálati helye teljes üzemidőben működik a felújítási munkálatok alatt, illetve a tolatószemélyzet Rákosrendező állomáson besegít a megnövekedett elegyrendezői munkálatok zavartalan lebonyolításába.

Novák Viktor, VDSzSz Szolidaritás, pályavasúti szakértő