Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Búcsúzunk Bali Jánostól...


Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bali János, a VDSzSz Szolidaritás Nagykanizsa állomás tagcsoportjának vezető ügyvivője. Emléked a szívünkben őrizzük. 

Búcsúzunk Bali Jánostól...

Nehéz elhinni, hogy Jani váratlan hirtelenséggel itt hagyott bennünket. A halálát megelőző napokban beszéltem vele. Felhívott, érdeklődött, hogyan vagyunk, és nagy boldogan újságolta, hogy a szabadságát tölti, majd annak lejártát követően nyugdíjas lesz. Nagyon várta már azt a napot. Tele volt tervekkel, hogy mit fog csinálni ezután.

Jani Nagykanizsa állomáson volt külsős forgalmi szolgálattevő. Szerette a munkáját, de a végére már nagyon belefáradt. Mindenkinek segíteni akart és segített is. 

Amikor rágondolok, a lassú, megfontolt beszéde és a mosolya jut eszembe. Mindig mosolygott… Bármiben kértem a segítségét, a válasza a következő volt: „Nyugi Gabikám, megoldjuk. Minden rendben lesz. Ne izgulj!” És én nem is izgultam, mert tudtam, hogy a Jani megoldja. Mindig számíthattam rá. 

Jani a VDSzSz Szolidaritás Nagykanizsa állomás tagcsoportjának vezető ügyvivője volt.

Szakszervezetünk megalakulása után fél évvel csatlakozott a VDSzSz-hez, majd nem sokkal később átvette az akkor 6-7 fős alapszervezet vezetését, melynek taglétszáma kiemelkedő szakszervezeti munkájának köszönhetően folyamatosan emelkedett. Szakszervezeti munkáját lelkiismeretesen, teljes szívvel végezte. A tagok gondjait, érdekeit képviselve immár hatodszorra lett a helyi Üzemi Tanács tagja. Bármerre járt, mindig magával vitte a fényképezőgépét, hogy megörökítse a történteket. 

Szerettem volna évvégén a tisztségviselőkkel együtt megköszönni Neki, hogy oly sok éven át segítette a munkánkat, és hosszú évtizedekig volt csapatunk tagja. Szerettem volna megünnepelni, és elmondani Neki, hogy mindig szeretjük, és örökké velünk marad. De már nem tehetem…

Horváth Gabriella, VDSzSz Szolidaritás, Pécs területi vezető ügyvivő