Nálunk minden
a vasutasokról szól!

"A vasút barátságokat köt össze, a nehéz időkben segítünk egymásnak"


A kínai vasúttársaság által a MÁV-nak adományozott, szájmaszkokat tartalmazó dobozokat ezekkel a feliratokkal látták el, a szállítmány érkezésekor jelen volt Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója is. 

Homolya Róbert személyesen vette át a kínai kollégák szájmaszk-adományát

A Kínai Vasút-csoport (China Railway Group Limited, CRGL) 200 ezer darab orvosi szájmaszkot adományozott a vasúttársaságnak. A szállítmány szerda este érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol jelen volt a MÁV elnök-vezérigazgató mellett Pafféri Zoltán, az NVTNM helyettes államtitkára is. (A képen középen a kínai kapcsolattartó, Shang Zhizhong áll.)

Április 8-án este összesen három Wizzair gép szállított egészségügyi szállítmányt Kínából, az egyiken utaztak a MÁV-nak adományozott termékek is, melynek logisztikáját (átvétel, raktározás, kiosztás) a MÁV SZK végzi. A vasúttársaság "dobozait" kedves feliratottal is megjelölték a kínai kollégák:

"A vasút barátságokat köt össze, a nehéz időkben segítünk egymásnak".


Termelési szünet a Szolnok Vasúti Járműjavítás szervezetben

A MÁV-START Zrt. a pandémiás helyzetre való tekintettel, munkavállalóink egészségének megóvása érdekében, felsővezetői döntés alapján, a szokásos nyári termelési szünet időpontját módosítja az érdekképviseletekkel kötött helyi megállapodás alapján.

E módosítás szerint a Munkáltató 2020. április 14. és 2020. május 3. között üzemszünetet (termelési szünetet) rendel el a Szolnok Vasúti Járműjavítás szervezet munkavállalói részére. A megállapodás felsővezetői döntés alapján érinti a szolnoki telephelyen dolgozó központi szervezetek munkatársait is.

A termelési szünet idejére a munkáltató 10 nap szabadságot ad ki, így a munkavállalók a termelési szünet 2020. április 14-től 2020. április 27-ig tartó időszakában szabadságon lesznek. A 2020. április 28-29-30. munkanapokra a munkáltató mentesíti a munkavállalókat a munkavégzési kötelezettségük alól, a kiesett munkaidőre a munkavállalókat az alapbérük illeti meg.

A fentiekről az érdekképviseletek és a munkáltató közös egyetértésben a kollektív szerződés helyi függelékét 2020. április 3-án aláírták.


Új kommunikációs csatornát indított a MÁV-START

A MÁV-START annak érdekében, hogy az információk minél gyorsabban és biztosabban minden kollégájukhoz eljussanak, új kommunikációs csatornát indítottak el. A STARTVONAL telefonos tájékoztatóval közvetlen és gyors elérést biztosítanak az aktuális hírekhez azok számára is, akik nem rendelkeznek vállalati e-mail-címmel.

A STARTVONAL – telefonos tájékoztató – elérhető a 01/2320 vasúti vagy a +36 1 511 2320 telefonszámon. Hívásindítás után azonnal elindul az aktuális tájékoztató, így egyszerűen meghallgatható az üzenet – akár kihangosítva, vagy fülhallgatóval – amely jelen esetben megegyezik Kerékgyártó József vezérigazgató aktuális videóüzenetében elhangzottal. Ebben a legfontosabb információkat, munkáltatói intézkedéseket mondja el a START-os kollégáknak, és megköszöni a munkatársak helytállását, kitartó és elhivatott szolgálatát.