Nálunk minden
a vasutasokról szól!

A MÁV-csoport után a Rail Cargo Hungariánál is megjelent a honvédelmi irányító törzs


Az RCH-val együtt 93-ra nőtt azon vállalatok köre, amelyeknél a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntésének eredményeként honvédelmi irányító törzsek segítik a biztonságos és zavartalan működést az ország ellátásbiztonságának érdekében. 

A MÁV-csoport után a Rail Cargo Hungariánál is megjelent a honvédelmi irányító törzs

Kiemelték: a honvédelmi irányító törzsek nem veszik át az érintett vállalatok irányítását. Azért vesznek részt a vállalatok életében, hogy biztosítsák azok folyamatos működését, az ország lakóinak ellátásbiztonságát. Fő feladatuk, hogy szakmai tudásukkal és a Magyar Honvédség eszközeivel szükség esetén segítséget nyújtsanak például logisztikai, teher- és személyszállítási, ellátási, őrzés-védelmi vagy biztonsági feladatokban.

Emlékeztettek: a Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezetésével március 13-án megalakult létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntését követően először március 19-én 71 vállalathoz érkeztek irányító törzsek, március 25-étől pedig további 13 vállalattal bővült az ország folyamatos működéséhez nélkülözhetetlen vállalatok listája. A csütörtöki döntéssel összesen 93-ra nőtt azon vállalatok listája, ahol a honvédelmi irányító törzsek segítik azok zavartalan és biztonságos működését - áll  HM közleményében.

A fényképen Kovács Imre, a MÁV Cargo Hungária elnöke átveszi a honvédelmi irányító törzs megbízását Dudás Éva rendőr főhadnagytól és Kiss Gábor honvéd őrnagytól a Rail Cargo irodájában 2020 április 3-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán