Nálunk minden
a vasutasokról szól!

A MÁV-Start tájékoztatója a kereskedelmi távoktatásról


Egyes tanfolyamok hallgatói részére a munkáltató az elméleti kereskedelmi modult távoktatás formájában valósítaná meg, más tanfolyami hallgatók esetében a gyakorlati rész további megoldásáig az elméleti kereskedelmi modul anyagát távoktatással tartaná szinten a munkáltató.

A magyarországi jelenlegi koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt a MÁV-START Zrt. munkavállalóit érintő képzés/oktatás/tanfolyam/ vizsgáztatás felfüggesztése miatt nehéz helyzetbe kerül a munkáltató és a munkavállalók is. A foglalkoztatási nehézségek enyhítésére vonatkozó megoldások az alábbiak:

A Képzés és szervezetfejlesztés oktatói a lehetőségek számbavételét követően az alábbi folyamatban lévő tanfolyamok hallgatói részére a munkáltató az elméleti kereskedelmi modult távoktatás formájában tervezi megvalósítani a rendelkezésre álló informatikai programok segítségével:

Tanfolyam megnevezése, Helyszín, Tanf.kezdés időpontja, Létszám (fő)
Jegyvizsgáló, Budapest, 2020.02.23., 23
Jegyvizsgáló, Pécs, 2020.02.24., 15
Jegyvizsgáló, Szeged, 2020.02.26., 24
Fedélzeti jegyellenőr, Budapest, 2020.03.02., 11

A távoktatás a szükséges tananyag biztosítását követően egyéni tanulásból és napi 2 óra oktatói konzultációból áll.

Az alábbi képzéseknél a gyakorlati rész további megoldásáig  az elméleti kereskedelmi modul anyagát szinten tartásként szintén az informatikai programok segítségével tervezik nyújtani:

Tanfolyam megnevezése, Helyszín, Tanf.kezdés időpontja, Létszám (fő)
Jegyvizsgáló, Budapest, 2019.11.20., 23
Személypénztáros, Budapest, 2019.12.05., 25

A szinten tartás a megküldött feladatlapok alapján a munkavállaló önálló munkájával, valamint az oktatóval történő konzultáció biztosításával valósul meg.

A tervezett kezdés a szükséges egyeztetések, informatikai lehetőségek felmérését követően, várhatóan 2020.03.30. hétfő.