Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Elfogadta a VDSzSz Szolidaritás javaslatát a MÁV-csoport: április elején kifizetik a munkáltatók a SZÉP-kártya juttatást!


Ezen kívül az évvégi egyszeri juttatás, a "lojalitási pénz" kifizetésének előrehozását is kezdeményeztük!

Elfogadta a VDSzSz Szolidaritás javaslatát a MÁV-csoport: április elején kifizetik a munkáltatók a SZÉP-kártya juttatást!

Ismeretes: A SZÉP-kártya Vendéglátás alszámlájának húsvét előtti feltöltését és az évvégi bruttó 350.000 forint "lojalitási pénz" kifizetésének előrehozását kezdeményeztük!

Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke sürgető jövedelmi intézkedéseket kezdeményezett Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója részére írt megkeresésében.

 Szakszervezetünk már 2020. február 28-án kedzeményezte a koronavírussal kapcsolalos kérdések napirendre tűzését. Az akkori kezdeményezésünk elsősorban a munkajogi kérdések (elsősorban a munkából történő kiesés kapcsán bekövetkező következmények) számbavételére vonatkozott. Az azóta eltelt idő azonban indokolttá tesz további jövedelmi intézkedéseket is. Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke leszögezte:

A vasutas munkavállalók ma már egyértelműen érzik azokat a negatív hatásokat, amik begyűrűztek háztartási kiadásaik kapcsán (gondoljunk csak az alapvető élelmiszerek árának drasztikus emelkedésére.) Ezt a helyzetet súlyosbítja sok esetben az is, hogy a nem vasutas házastársakat munkáltatójuk fizetés nélküli állásidőre küldte, rosszabb esetben folyamatban van munkaviszonyuk megszüntetése.

A fentiekre tekintettel javasoljuk a 2020. évre járó alanyi jogú béren kívül juttatás, illetve az évvégi egyszeri juttatás kifizetésének előrehozását.

 

A VDSzSz Szolidaritás azt javasolta, hogy a munkáltató a SZÉP-kártya Vendéglátás alszámláját még a húsvéti ünnepek előtt töltse fel.