Nálunk minden
a vasutasokról szól!

A MÁV-Start válasza: "A rendelkezésre álló szűkös keretek miatt maszkot egyelőre – a jegyvizsgálókon kívül – más munkakörökben foglalkoztatottak számára nem tudunk biztosítani"


Gumikesztyűt viszont kapnak a kocsivizsgáló, illetve az összes, vonatelőkészítésben foglalkoztatott munkavállalók, valamint az áruátvevői és rendész munkakörökben dolgozók. Eközben a személyes ügyfélszolgálatokat a pénztárakba telepíti a munkáltató.

Március 17-én kiadásra került, hogy kocsivizsgáló, illetve minden vonatelőkészítésben foglalkoztatott munkavállalók részére– a meglévő készletek felhasználásával – gumikesztyűt kell biztosítani. A rendelkezésre álló szűkös keretek miatt maszkot egyelőre – a jegyvizsgálókon kívül – más munkakörökben foglalkoztatottak számára nem tudunk biztosítani. Amint a védőeszköz készletünk bővül, új rendelkezést adunk ki. A Vasúti Járműjavításnál jelzett maszk/kesztyű igényre - az áruátvevői és rendész munkakörök részére - további intézkedésig a gumikesztyű ellátást kell biztosítani.

 

Ugyancsak döntés született arról, hogy a személyes ügyfélszolgálatok és a menetkedvezmény területén - sürgetésünket meghallva - a munkáltató igyekszik a személyes kontaktusok számát csökkenteni. Ezért Dr. Kormányos László, a MÁV-Start vezérigazgató-helyettese videójában arról beszélt, hogy

a személyes ügyfélszolgálatokat a TSZVI-k, TSZVI-igazgatók segítségével a pénztárakba telepítjük át, és a pénztárakból üvegfallal védett felülettel fogják ellátni, illetve a menetkedvezményi csoportban ideiglenesen felfüggesztjük a külsős ügyfelekkel való személyes találkozást.