Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Az újonnan alakított Akciócsoport szakemberei segítik a vasúttársaság zavartalan működését


A HM szakembercsoportjának elsődleges feladata, hogy biztosítsa vasúttársaságának zavartalan működését, valamint lehetővé tegye a Kormány, illetve az Operatív Törzs felé történő közvetlen kapcsolattartást és soron kívüli információáramlást. A munkáltató tájékoztatója.

A Kormány megalakította többek között a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoportot (a továbbiakban: Akciócsoport), amelynek elsődleges feladata az ország működéséhez létfontosságú állami és nem állami gazdasági társaságok azonosítása, valamint a felügyelet esetleges átvételéhez szükséges előkészületek megtétele. 

A vasúttársaság szintén olyan kiemelt tevékenységet végez, amely az ország működéséhez elengedhetetlenül szükséges, és ezért az a kormányzati döntés született, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) a rendelkezésre álló eszközökkel segíteni fogja a vasútvállalat munkáját. Mindennek érdekében és a kölcsönös segítségnyújtás és összetartás jegyében az Akciócsoport által megjelölt kiemelt gazdasági társaságokhoz, így a vasúttársasághoz is az Akciócsoport által meghatározott, hivatásos jogviszonyban (katonai, rendvédelmi vagy katasztrófavédelmi) lévő szakemberek csoportját küldte ki a HM.

A szakemberek csoportjának elsődleges feladata, hogy biztosítsa vasúttársaságának zavartalan működését, valamint lehetővé tegye a Kormány, illetve az Operatív Törzs felé történő közvetlen kapcsolattartást és soron kívüli információáramlást.

A Kormány jelen körülmények között is elkötelezett abban, hogy a vasúttársaság számára minden segítséget megadjon, ennek érdekében Benkő Tibor honvédelmi miniszter által kijelölt Orosz János alezredes Bajó Péter alezredes Szigeti Gábor r. hadnagy tisztek a magyar államot képviselve a mostani rendkívüli helyzetben fogják segíteni a vasútvállalat munkáját.


MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság