Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Vegye figyelembe a munkáltató az egységcsomagok összeállításánál az új egyszer használatos eszközök, kézvédők cseréjét, amit a fordulóállomásokon biztosítson is!


A VDSzSz Szolidaritás maximálisan egyetért a MÁV-Start Központi Munkavédelmi Bizottság elnökével: a munkáltató az egységcsomagok összeállításánál, a szolgálatonként kiadható darabszámnál vegye figyelembe, vagy a fordulóállomásokon biztosítsa az új egyszer használatos eszközök, kézvédők cseréjét.

Hornok Béla, a MÁV-Start Központi Munkavédelmi Bizottság (KMvB) elnöke által Pálfi Sándor, a MÁV-Start biztonsági igazgatója részére írt fejtette ki álláspontját. Mint írta a jegyvizsgáló személyzet (munkaköri család) a 2019-nCoV légúti vírus fertőzés csökkentésére egységcsomagot kap, egyszerhasználatos eszközökkel.

Megjegyezte, hogy a személyzet munkarendjébe munkaközi szüneteket, 5 órán túli laktanyai pihenőket, 5 órán belüli pihenőidőket építettek be.

A KMvB ismételten kérte, hogy az egységcsomagok összeállításánál, kiadandó szolgálatonkénti darabszámnál vegyék figyelembe vagy forduló állomásokon biztosítsák az új egyszer használatos eszközök, kézvédők cseréjét. Ezt a VDSzSz Szolidaritás is sürgeti és maximálisan támogatja.