Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Koronavírus: Elhalasztják március 16-tól tervezett tanfolyamokat, az időszakos oktatásokat és vizsgáztatásokat!


Viszont a 2020. március 16. napjával kezdődő hétre a KAV vizsgaközponthoz bejelentett hatósági alapképzéshez tartozó hatósági vizsgákat megtartják. A Koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alapján a MÁV-csoport vezetése a képzési és vizsgáztatási tevékenységekkel összefüggésben az alábbi döntéseket hozta.

 1.       Tanfolyami képzések (BGOK által szervezett vasúti és minden egyéb tanfolyami képzés):

2020.03.16-tól a folyamatban lévő képzések/tanfolyamokat, továbbá a tervezett új képzéseket további intézkedésig elhalasztják.

2020.03.16-tól a BGOK tanfolyamszervezési munkatársai a tanfolyamokra érkező hallgatókat visszaküldik a szolgálati helyükre.

A vasúti  alapképzésen résztvevő munkavállalók számára a távoktatási módszer lehetőségét megvizsgáljuk, a hatósággal történt egyeztetést követően ennek alkalmazásáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

2.       A képzés során igénybe vett szállások:

A képzések elhalasztásával párhuzamosan a BGOK képzéssel összefüggő szálláshelyei is bezárásra kerülnek. A szállókat legkésőbb március 17. napján el kell hagyni.

Az intézkedés alól a BGOK vezetője kizárólag egyedileg, méltányosságból adhat felmentést.

3.       Időszakos oktatások:

A rendkívüli helyzetre való tekintettel az időszakos oktatások további intézkedésig elhalasztásra kerülnek. 

Az átütemezésről, illetve az oktatás lebonyolításának formájáról (távoktatás) megkezdte a munkáltató az egyeztetéseket a hatósággal.

4.       Eseti/egyéni kiképzések

Az eseti/egyéni képzések (pl: biztosítóberendezés-kezelési helyismeret) további intézkedésig folytatódnak, tekintettel arra, hogy munkába állást közvetlenül elősegíti és egyéni formában, kontrollált módon lebonyolíthatóak.

5.       Hatósági vizsgáztatások:

A 2020. március 16. napjával kezdődő hétre a KAV vizsgaközponthoz bejelentett hatósági alapképzéshez tartozó hatósági vizsgák megtartásra kerülnek a csatolt táblában foglaltak szerint, tekintettel arra, hogy a vizsgán biztosíthatóak a koronavírus-járvány elleni intézkedések.

Időszakos vizsgáztatás:

A Koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alapján a 2020.03.16. napjától tervezett időszakos vizsgákat elhalasztják. A vizsgák a már kiadott rendelkezéseknek megfelelően nem vesztik érvényüket. Az időszakos vizsgák későbbi lebonyolításáról, illetve a vizsga érvényességek  lejáratával összefüggésben megkezdtük az egyeztetést a hatósággal.

6.       INKA képzések:

Az INKA képzések felfüggesztésre kerülnek 2020.03.16. napjával kezdődő héten.

A munkáltató felkészül az oktatások informatikai lebonyolítására (elektronikus tananyag, oktatók elektronikus bekapcsolása az oktatásba, távoktatás technikai feltételeinek kialakítása, tesztelése).

2020. március 23-tól kezdődően – tervezetten – távoktatási kurzusokat indítanak, melyről későbbiekben adnak tájékoztatást.

1260-Halasztas_1.png

1260-Halasztas_2.png

1260-Halasztas_3.png