Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Koronavírus: kezdeményezésünkre tájékoztatót tartott a munkáltató az aktuális kérdésekről


Március 12-én a VDSzSz Szolidaritás képviselői részt vettek a kezdeményezésünkre összehívott tájékoztatón, melyen a koronavírus terjedése és a hatósági, kormányzati intézkedések kapcsán felmerülő munkáltatási, munkajogi kérdéseket kívántuk áttekinteni. 

Dr. Nemeskéri Kutlán Endre, a MÁV jogi igazgatója elmondta, hogy egy-egy tájékoztatót készítenek munkáltatóknak és munkavállalóknak. (A munkáltatóknak szánt levél időközben megérkezett, ezt a csatolmányban olvashatjátok.)

Összeállt egy tervezet, ami a veszélyhelyzet különböző szituációit modellezi: mi a teendő, ha valaki megbetegszik, ha nem beteg, de nem tudja a munkáját egyéb okból - például kompetenciahiány miatt - ellátni. Mi történik, ha iskolaszünet miatt a gyerek felügyelete érdekében nem tud dolgozni, stb. Ennek alapján tudunk szükség esetén különböző helyzetekre felvilágosítást adni az esetenként mellérendelt és tervezett bérintézkedésekkel együtt. 

A konzultáció végén a munkáltató bejelentette az egészségmegőrző program felfüggesztését is, amit a vezetői levél még nem tartalmaz.

A munkáltatói tájékoztató által említett legfontosabb munkavállalói kötelezettségek között szerepel többek között, hogy a munkavállalók kötelezettsége, hogy a rendelkezésükre bocsátott, illetve az egyébként kihelyezett fertőtlenítő szerekkel és védőeszközökkel felelősen gazdálkodjanak, és tegyenek meg minden tőlük telhetőt ezek eltulajdonítása ellen. A munkavállalók megbetegedésük esetén felelős magatartást tanúsítsanak, egyeztessenek háziorvosukkal és bármely fertőző betegség esetén ne veszélyeztessék munkatársaik egészségét. 

Megbetegedése, keresőképtelenné válása esetén a munkavállaló köteles ezt haladéktalanul a rendelkezésre álló csatornákon (telefon, e-mail stb.) bejelenteni a munkáltatónak.

Ha a munkavállaló vagy a vele közös háztartásban élő hozzátartozója olyan külföldi országból tér haza, ahonnan beutazási tilalom van elrendelve (jelenleg: Kína, Dél-Korea, Olaszország, Irán), és emiatt a magyar hatóságok a tünetmentessége mellett is elrendelték az otthoni elkülönítését, akkor erről a körülményről a munkavállaló köteles haladéktalanul értesíteni a munkáltatót, a rendelkezésre álló csatornákon. (Mivel ez esetben a munkavállaló keresőképtelnnek minősül és táppénzre jogosult, az elkülönítést elrendelő hatósági határozatot utóbb mutatja be a munkáltatónak. )

A teljes munkáltatóknak szánt tájékoztatót mellékeljük.

Letölthető dokumentumok:

Vezetoi_level_20200312.pdf