Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Célunk és feladatunk, hogy tagtársaink részére a lehető legmagasabb alapbéremelést elérjük a március 9-én kezdődő társasági bértárgyalásokon!


A bruttó 350 ezer forintos 2020. decemberi hóközi kifizetésre MINDEN munkavállaló JOGOSULT, aki 2019. december 1. és 2020. november 30. között folyamatosan munkaviszonyban állt a MÁV-csoport valamelyik társaságánál, és folyamatos betegállománya nem haladta meg a 90 napot. A juttatás a KSZ részévé válik.

A 90 napot meghaladó táppénz, illetve 30 napot meghaladó fizetés nélküli szabadság esetén az összeg arányosan csökkenthető, ez egyébént a VBKJ esetében is így volt. A kifizetésre jogosultak lesznek az évközben öregségi nyugdíjba vonulók és azok a munkavállalók, akik egészségi állapotuk megromlása miatt válnak alkalmatlanná a vasúti szolgálatra. A kifzetés ebben az esetben időarányos lesz. 

Az alanyi jogú jogú SZÉP vendéglátás 92.900 forintos összege a továbbiakban is megmarad és április 30-ig a teljes összeget átutalja a munkáltató. A szolgálati idő elismerésének mértéke megduplázódik (az előző három évben 15 év munkaviszony után háromévente a munkaviszony időtartama x 1000 forintot fizetett a munkáltató, ezt az előző 3 évben Vasutasnapon fizette ki a munkáltató).

A nyugdíjpénztári hozzájárulás mértéke 4 százalék maradt, viszont határozatlan idejű lett. A szociális hozzájárulási adó július elsején esedékes 2%-os csökkentése után az egészségpénztárban is átvállal a munkáltató nettó 3000 Ft tagdíjhozzájárulást.