Nálunk minden
a vasutasokról szól!

A kormany.hu-n megjelentek ellenére továbbra sem tartjuk indokolatlannak vagy megalapozatlannak követeléseinket: munkáltatói bérajánlat híján folytatjuk a sztrájk szervezését!


A kormany.hu oldalon február 26-án ugyanis az jelent meg, hogy "a VDSzSz Szolidaritás felhívását indokolatlannak, megállapításait megalapozatlannak tartjuk." 

Szószerinti idézet a kormany.hu-ról:

A kormány partner az érdekképviseleti egyeztetésekben
2020. február 26. 15:23

A 2020. február 20-án kelt szakszervezeti felhívásban a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) munkavállalói oldala azt igényelte, hogy a kormány 2020. február 25-ig hívja össze a KVKF-et. Ennek a kormány 2020. február 24-én eleget tett azzal, hogy a KVKF-et 2020. március 3-ára összehívta. A meghívóban szerepel a 2020. évi bértárgyalás.

A kormány az elmúlt években az ország teherbíró képessége által lehetővé tett körben minden esetben korrekt résztvevője volt az érdekképviseleti egyeztetéseknek. Elősegítette, hogy a munkaadók és a munkavállalók az egész társadalom érdekét szolgáló munkabékét megőrizzék. Ezt bizonyítja egyebek mellett a korábban három évre megkötött, végeredményben közel 40 százalékos béremelést biztosító megállapodás és az azt követő egyéb vállalati bérintézkedés.

Ennek ismeretében a VDSzSz Szolidaritás felhívását indokolatlannak, megállapításait megalapozatlannak tartjuk. Kérjük, hogy a VDSzSz Szolidaritás az elmúlt évekhez hasonlóan működjön közre abban, hogy a bértárgyalások sikerrel végződjenek, biztosítva a munkavállalók és az egész társadalom érdekeit.

(NVTNM Kommunikáció)